WTCC - Tom Coronel kipróbálja a ralikrosszt, és Magyarországra is eljön
Tom Coronel kipróbálja a ralikrosszt, és Magyarországra is eljön
Fotó: Tom Coronel

Tom Coronel kipróbálja a ralikrosszt, és Magyarországra is eljön

LantiLanti
2019/08/02 14:37

Teljes szezont fut a WTCR-ben és a TCR Europe-ban, és rendszeresen indul endurance versenyeken (mint pl. a Nürburgring 24 órás vagy Spa 500). Ezek mellett más ember örülne, ha végre nem a repülőtéren kéne aludnia. 

De Tom Coronel nem "más ember", ő Tom Coronel, és mi sem természetesebb annál, hogy a fentiek mellé még bevállalt egy kis fusit. Ráadásul egy teljesen új műfajban.

"A pályaversenyzés szinte minden kategóriáját kipróbáltam már, és indultam a kőkemény Dakar ralin is. A kettő kombinációja, a ralikrossz viszont még teljesen új számomra. A futamok rövidek, úgyhogy egyből gyorsnak kell lenned, miközben folyton történik valami a pályán. Szórakoztatónak tűnik, ezért alig várom, hogy autóba üljek" - mondta Coronel.

A holland az idén útjára indított Titans RX sorozathoz csatlakozik majd augusztus elején, melynek versenyeit az Eurosport is közvetíti. A hátralévő négy fordulóból háromra látogat el, és ezek között van a bajnokság nyirádi állomása is október 5-6 között. 

Tom_Coronel_Titans_RX_01.jpg

A Titans RX alapfilozófiája a megfizethetőség. Ennek jegyében minden versenyző ugyanolyan autóval indul, amit a szervező fejlesztett. A Pantera RX6-ban egy 2.3 literes, 530 LE-s, 750 Nm-es Ford Ecoboost sor négyes motor van, Garrett turbóval. 

A kasztni is azonos, ám a nevezők kedvük szerint választhatnak a különböző modelleket mintázó karbon "ruházatok" közül. Van többek között Hyundai i30, Ford Focus RS, Audi A1, Peugeot 308, és még néhány egyéb típus. 

A promóter, az osztrák Max Pucher szerint így a Titans RX-ben a Ralikrossz Világbajnokságot megközelítő teljesítményű autókkal lehet versenyezni, ám az ottani költségek 20%-ért. 

A mezőny sem mutat egyébként rosszul, hiszen a legendás Kenneth Hansen két fia, Kevin és Timmy mellett ott van a korábbi GRC-bajnok Toomas Heikkinen, vagy az egykori F1-es pilóta Nelsinho Piquet, de legutóbb Lyden Hill-en a korábbi BTCC-bajnok Andrew Jordan is csatlakozott.

Coronel első ralikrossz versenye augusztus 10-11 között lesz Portugáliában. 

Hozzászólások