WTCC - Tom Coronel is ott lesz Nagy Dani és a M1RA idei ellenfelei között
Tom Coronel is ott lesz Nagy Dani és a M1RA idei ellenfelei között
Fotó: fiawtcr.com

Tom Coronel is ott lesz Nagy Dani és a M1RA idei ellenfelei között

LantiLanti
2019/03/25 20:50

Némileg váratlan, de teljesen 'tomcoroneles' hírt hoztak ma nyilvánosságra, mely szerint a holland pilóta idén a WTCR mellett TCR Európa-kupán is rajthoz áll.

Coronel korábban is szeretett elindulni minél több és többféle versenyen, ez a szokása pedig azóta sem változott.

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon

A TCR Europe-ban ismét összeáll a tavaly mérsékelten sikeres hármas, azaz a holland pilóta a Boutsen-Ginion Racing színeiben indul egy Honda Civic Type-R TCR-el. Ami úgyanúgy sajt-sárga lesz, mint tavaly. 

"Nagyszerű, hogy folytathatom az együttműködést a Hondával és a Boutsen Ginion Racinggel az Európa-kupán. Versenyzőként semmit sem akarok jobban, mint minél több futamon rajthoz állni, a lehető legmagasabb szinten. A bajnokság során olyan komoly pályákra látogatunk majd le, mint Spa, Monza, Hockenheim és Barcelona" - fogalmazott Coronel. 

A TCR Europe első fordulóját együtt rendezik a Hungaroringen a Túraautó Világkupával, és erre az ütközésre nem lehetett megoldást találni, Coronel ugyanis a WTCR-ben is indul idén, ráadásul egy Cuprával, amit a Comtoyou Racing készít fel számára.

"Sajnos nem tudok részt venni a hungaroringi versenyen, ezért Stéphane Lemeret veszi majd át a helyemet. A bajnokság többi állomásán viszont ott leszek."

A két naptár több ponton nem ütközik, ám az ősszel azért lesz egy erős hete a hollandnak. Szeptember 15-én zárul a ningbói WTCR hétvége, pár nap múlva pedig már Barcelonában kell lennie, az Európa-kupa utolsó előtti állomásán. 

Hozzászólások