WTCC - Tom Coronel egy Cuprában folytathatja a WTCR-ben
Tom Coronel egy Cuprában folytathatja a WTCR-ben
Fotó: Tom Coronel (David Noels)

Tom Coronel egy Cuprában folytathatja a WTCR-ben

LantiLanti
2019/02/09 09:54

Napról-napra látunk egyre tisztábban a 2019-es WTCR-mezőny összeállítása kapcsán, így egyre könnyebb a felbukkanó pletykák közül kiválasztani azokat, amik jó eséllyel rendelkeznek is némi valóságalappal.

Egy dolgot biztosan tudunk, Tom Coronel idén is ott lesz a Túraautó Világkupán, ezt ő maga erősítette meg a WTC Blognak. Beszélgetésünkkor úgy fogalmazott, még három gyártó autója szerepel a listáján.

Abból egyet azóta biztosan kihúzhatunk, az Alfa Romeónál Ma Qing Hua szerződtetésével ki lehet tenni telt ház táblát. Így nem marad annyira sok választási lehetőség.

Kattints ide, és kövesd a WTC Blogot az Instagramon is

A Hondánál még van egy szabad hely Tiago Monteiro mellett, ám Coronelnek tavalyról nincsenek túl jó emlékei a Civic Type-R-ről, így kizártnak tartom, hogy a japánok autójával szeretné folytatni.

Így marad a Cupra és a Peugeot, a kettő közül pedig egyértelműen a spanyol márka az esélyesebb választás, miután a franciák jelezték, részükről nyugodtan versenyezzen bárki a 308 TCR-el, de ők egy buznyákot sem adnak támogatásként.

A Cupra az egyetlen olyan erősnek mondható gyártó, ahol még sok a bizonytalanság. Egyelőre fogalmunk sincs, kik versenyeztetik majd az autóikat, ám az igen valószínű, hogy jelentős változások lesznek.

03718011_AG_0974 (2).jpg Alexandre Guillaumot / DPPI

Több forrásból is hallottunk olyan híreket, hogy a bajnokságban 2013 óta jelen lévő Campos Racing idén már nem tér vissza (megkeresésünkre általános választ kaptunk, hogy még dolgoznak az idei terveken), így részben, vagy teljes egészében új csapatok vihetik tovább a Cuprákat. Ez nyilván a Zengő Motorsporttól függ.

Az egyik új csapat a hírek szerint a Comtoyou Racing lehet, amely tavaly bevásárolt négy Audit, ám az idei új szabályok miatt ebből csak kettőt versenyeztethet tovább. Úgy tudjuk, a belgák viszont ragaszkodnának a négy autóhoz, amit így jobb híján két márkából hoznának össze.

Az általunk hallottak és belga Autosport értesülése szerint jó esély van rá, hogy Coronel egy DHL-festésű Comtoyou - Cuprát vezessen 2019-ben, csapattársa pedig Aurelien Panis lehet, miután Jean-Michel Baert másik két tavalyi versenyzője, Denis Dupont (TCR Europe) és Nathanael Berthon (Endurance VB) már talált magának helyet máshol.

Hozzászólások