WTCC - Több WTCR-pilóta is a Nordschleifén gyakorolt volna, de...
Több WTCR-pilóta is a Nordschleifén gyakorolt volna, de...
Fotó: Max Kruse Motorsport

Több WTCR-pilóta is a Nordschleifén gyakorolt volna, de...

LantiLanti
2019/04/16 19:48

Emlékszem, mi magyarok mennyire ki voltunk borulva az időjárásra, amikor hat éve március 15-én óriási havazás rúgta tökön a komplett hazai közlekedést. Na, a Nordschleifén ezen még április közepén sem lepődnek meg.

A hétvégén rendezték (volna) a VLN sorozat második fordulóját, a DMV 4-Stunden-Rennent, ám a négy órából mindössze két kört sikerült megtenni. 

A helyi beszámolók szerint a bemelegítő körön még teljesen rendben volt a pálya, sőt, az első kör végén is csak picit lett nedves, utána viszont erősödött a havazás, és a Fuchsröhre valamint a Bergwerk kanyar közti részen megállt a hó az aszfalton, ami miatt meg kellett állítani az esemény. És mivel nem volt  remény az időjárás javulására, végül nem is indították újra. 

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon

A szabályok értelmében így a versenyen nem hirdettek eredményt, ahhoz ugyanis legalább 80 percig kellett volna mennie a mezőnynek. 1977 óta ez összesen 14-szer fordult elő 423 VLN verseny alatt - írja a DailySportscar. 

A havazás több WTCR-versenyző terveit is átírta. Tom Coronel a Konrad Motorsportnál egy Lamborghini Huracan GT3-mal, Fred Vervisch a Car Collection csapatnál egy Audi R8 LMS GT3-mal, Mehdi Bennani pedig a Walkenhorst Motorsportnál egy BMW M240i Racing Cuppal ment volna.

Rajtuk kívül Tiago Monteiro és Benjamin Leuchter TCR-autóval nevezett, a portugál a Fugel Motorsportnál vezetett volna egy Honda Civic Type-R TCR-t, míg a német a Max Kruse Racingnél indult egy Volkswagen Golf GTi TCR-el. 

Lesz még lehetőség a pótlásra, a június nürburgringi WTCR forduló előtt ugyanis még rendeznek egy VLN-fordulót április 24-én. 

Hozzászólások