Thompson: Oriola majdnem betolt a boxutcába

shadow

Még most, egy héttel a Túraautó Világkupa marrakeshi idénynyitója után is nehéz elhinni, hogy ott  volt a mezőnyben James Thompson. 

A brit pilóta az utolsó pillanatban kapott behívót René Münnichtől, mivel a német csapatfőnök üzleti feladatai miatt nem tudja vállalni az indulást a szezon első felében. Thommo tavalyelőtt már szerepet beugróként az All-Inkl.com csapatnál, és mivel jó teljesítményt nyújtott, ismét rá esett a választás.

Ám mindez annyira az utolsó pillanatban történt, hogy Thompsonnak mindössze 24 órája volt összecsomagolni Ibizán, és elröpülni Barcelonába, a WTCR évnyitó sajtóeseményére. Még az ott megjelentek is általános meglepettséggel és hangos ünnepléssel fogadták őt a színpadon. 

A WTC Blog élő barcelonai bejelentkezésében JT elmondta, egy kicsit rozsdásnak érzi magát, hiszen 18 hónapja nem ült versenyautóban, ehhez képest azonban egyáltalán nem ment rosszul Marokkóban. Az első időmérőn második legjobb hondásként 11. lett, a szombati futamon viszont kiforgatták a startnál, és 14.-ként intették le.

A vasárnapi kvalin ismét ő lett a második legjobb a Hondák közül, nyolcadik helyével pedig szerzett egy harmadik rajtpozíciót a második versenyre. A futamokon végül egy hatodik és egy nyolcadik helyet kapart össze.

"Két héttel ezelőtt még egyáltalán nem terveztem, hogy versenyezni fogok, mégis az első hétvégémen több top10-es eredményem is volt a TCR Hondával, ami szerintem nagyszerű. Folyamatosan egyre magabiztosabbá váltam és az a tempómban is megmutatkozott." - idézi Thompsont a TouringCarTimes.

A szombati rajtnál történt keresztbe forgatás sem volt piskóta, ám a második versenyen is kapott a brit klasszis.

"A második futamon akár a vezetést is megszerezhettem volna, de Pepe Oriola beszorított a boxutca kijáratához, és úgy döntöttem, inkább elveszem, mint hogy tömegbaleset legyen a vége. Emiatt veszítettem pár helyezést. Viszont már nagyon várom, hogy Magyarországra menjünk."

Thommo egyébként nem feltétlenül őrizhet kellemes emlékeket Oriolával kapcsolatban, 2013-ban Makaón a brit a Lada első dobogós helyezéséért küzdött, amikor a hebrencs spanyol egy igen elhamarkodott manőverrel beletolta a korlátba.