WTCC - Thompson: nagyot fejlődött a Lada gyár
Thompson: nagyot fejlődött a Lada gyár
Fotó: Lada Sport

Thompson: nagyot fejlődött a Lada gyár

LantiLanti
2014/12/11 15:20

Ahogy a tegnapi képgyűjteményből is láthattátok, a Lada három gyári WTCC-s versenyzője, James Thompson, Rob Huff és Mikhail Kozlovskiy meglátogatta az orosz vállalat központját Togliattiban, ahol szemügyre vehették az új Vesta típus utcai változatának előkészületeit, és megnézhették, hogyan halad a TC1-es versenymodell építése.

A Lada alapvető változásokon esik át mostanság, a fapados, orosz utakra szánt egyszerű autók helyett szeretnének minőségi termékekkel megjelenni a piacon, amire már csak azért is szükség van, mert az európai gyártók nagy lendülettel ostromolják Ázsiát és az orosz vásárlókat is.

Ennek érdekében jelentős beruházások történtek Togliattiban, új, modern eszközökkel dolgoznak, és megemelkedtek a minőségi elvárások is. A tervezési oldal megerősítésére pedig leszerződtették Steve Mattint, aki korábban a Volvónál és a Mercedesnél is dolgozott.

A három WTCC-s pilóta most először láthatta az elmúlt évek során bekövetkezett változásokat, és nagyon pozitív élményekről számoltak be.

"Legutóbb 2011-ben vettem részt hasonló gyárlátogatáson, és már akkor is örömmel töltött el, hogy rengeteg pozitív változást láttam. Azóta viszont hatalmas előrelépés történt, és jó látni, hogy a gyártó valóban új szinten működik, méghozzá rendkívül hatékonyan. Egy gyári pilótának fontos, hogy ne csak a versenyautója fejlődjön, hanem a szériamodell kínálat is" - fogalmazott Thompson.

A 2012-es világbajnok Rob Huff, aki idén két győzelemmel ajándékozta meg a Ladát, most először járt Togliattiban, és sokszor tátva maradt a szája.

"Ha azt mondom, lenyűgözött a látvány, az nem fejezi ki a valóságot. Elképesztő, hogy mekkora ez a gyár, nagyobb, mint amire számítottam. Jó érzés volt látni a csapat elszántságát, a fejlett technológiákat és a jelentősen modernizált új autópalettát. Kifejezetten tetszettek a Lada Sport modellek; jó, hogy vannak ilyen változatok a motorsport rajongóknak"  - tette hozzá Huff.

Az első TC1-es Vesta várhatóan január közepére készül le, így már az év első hónapjának végén megkezdődhet az intenzív tesztprogram. A Lada szeretne minél több kilométert megtenni az új autóval, ezért nem sajnálja a pénzt, és repülővel utaztatja majd a kocsikat Argentínába, az idénynyitó helyszínére.

Hozzászólások