WTCC - Thed Björk a világbajnok, Michelisz Norbi második
Thed Björk a világbajnok, Michelisz Norbi második
Fotó: fiawtcc.com

Thed Björk a világbajnok, Michelisz Norbi második

LantiLanti
2017/12/01 22:11

Rövid leszek és őszinte, mert egy kimerítő nap van mindannyiunk mögött, egy hatalmas érzelmi hullámvasúttal, és nincs sok, amit ne mondtam volna el az Eurosport közvetítése alatt.

Először is szívből gratulálunk Thed Björknek és Volvónak. A svéd pilóta egész évben nagyon kiegyensúlyozott  volt, szépen, csendben, de könyörtelenül gyűjtötte a pontokat, amiből a végén VB cím lett. Nem ő volt a leggyorsabb, nem ő volt a legerőszakosabb, de övé volt a legjobb átlag, és ez idén elég volt. És gratuláció a Volvónak, amely két év alatt csúcsra jutott, és végtelenül profin versenyzett Katarban.

Ez az év azonban...

Ez az év Michelisz Norbié volt!!!

Háromszor lökték ki nyitó futamon, és kizárták egy teljes versenyhétvégéről... Egyikről sem tehetett. Ő csak küzdött, és visszajött. Kétszer is visszajött. Harmadszor már nem lehetett. Ennyi balszerencse ellenére is az utolsó pillanatig versenyben volt az elsőségért. Bátran kijelentem: 2017 legjobbját Michelisz Norbertnek hívják!!!

A ma délelőtti időmérő viszont már túl sok volt, ennyi balszerencsét már nem lehetett tehetséggel, jó mentalitással, rengeteg edzéssel és koncentrációval ellensúlyozni. Ma betelt a pohár, amit Mehdi Bennani kezdett el tölteni Monzában, amibe Björk és Tiago Monteiro is pakolt rendesen a Hungaroringen valamint Termasban. Amibe a Honda csapat egy tartálykocsival töltött, amikor nem homologizáltatott injektort tett az autókba Ningbóban, és amiben a mai fékhiba volt az utolsó csepp.

Michelisz_unnep_jpn

Tudom jól, Michelisz Norbi nagyon sokáig nem fog örülni ennek a második helynek, sőt, talán soha. Pontosan azért, mert idén minden, de tényleg minden esélye megvolt arra, hogy világbajnok legyen. De mi mégis, most is végtelenül büszkék vagyunk, és amíg élünk, büszkék leszünk, amikor arra gondolunk, hogy:

Michelisz Norbi világbajnoki ezüstérmes 2017-ben!!!

A futamokról nincs mit mondani, dögunalmasak voltak, ez a pálya alkalmatlan ezekhez az autókhoz. Tom Chilton és Mehdi Bennani csatájáról, előbbi privát bajnoki címéről, Esteban Guerrieri győzelméről még lesz időnk beszélni.

Most ez most a mély csalódottság és végtelen büszkeség furcsa elegyének pillanata. És búcsúé... Búcsú a Világbajnokságtól és búcsú a TC1-es autóktól. Egy korszak ért most véget, 2018 egy új éra hajnala lesz. Reméljük, ebben is olyan szép szerep jut majd a magyaroknak, mint az előzőben.

Norbi, büszkék vagyunk Rád, és szívből gratulálunk. Nekünk bajnok vagy, bármit is mondanak a számok!

 

A nyitó futam végeredménye:

R1_kat_17

A főfutam végeredménye:

R2_kat_17

Hozzászólások