WTCC - Tényleg egy kínai gyártóval jön jövőre a Cyan Racing
Tényleg egy kínai gyártóval jön jövőre a Cyan Racing
Fotó: Lynk & Co

Tényleg egy kínai gyártóval jön jövőre a Cyan Racing

LantiLanti
2018/09/17 17:57

Ahogy azt a WTC Blogon néhány hónapja megszellőztettük, egy kínai gyártóval gazdagodik jövőre a túraautózás világa, és minden emberi számítás szerint az Oscaro WTCR Túraautó Világkupa; a Cyan Racing a Lynk & Co nevű cég 03 kódjelű autójára vált 2019-ben. 

A kínai márkát néhány évvel ezelőtt alapította a Volvo anyacége, a Geely, elsősorban azzal a céllal, hogy betörjön az európai piac alacsonyabb szegmenseibe is. A Lynk & Co 03 a C járműkategóriába tartozik, és valójában nem is annyira kínai, hiszen Belgiumban készül. 

A Geely Motorsport (ez lett a Cyan Racing flancosabbik neve) sajtófelelőse szerint a motorsportnál jobb reklámtáblát nem is találhattak volna az új márkának.

"Nincs a világon forgalmasabb hely a versenypályánál, ami az új technológiák, alkatrészek és filozófiák határon tesztelése terén végtelen lehetőségeket tartogat egy olyan új márkának, mint a Lynk & Co" - írja a TouringCarTimes.

A teljes pontosság jegyében: a Lynk & Co egyelőre csak az induló túraautós programot jelentette be, minden továbbira október 19-ig kell várnunk, azaz egyelőre csak erős spekuláció, hogy az autó a TCR kategóriába érkezik. 

A TCT értesülése szerint a programot a Lynk & Co finanszírozza majd, a fejlesztést pedig a Geely Motorsport végzi, miközben a versenyeztetés a Cyan Racing égisze alatt fut. Tökéletes konstelláció a TCR kategória számára, ahol nem lehetnek hivatalos gyári csapatok. Merthogy információink szerint a Geely Motorsport pontosan úgy kapcsolódik a tavaly világbajnoki címig jutó Cyan Racinghez, mint az Alfa Romeót fejlesztő Romeo Ferraris a Team Mulsanne-hoz. 

Teccikérteni?

A márka ezzel a videóval jelentette be az induló programot: 

Hozzászólások