WTCC - Sedan kialakítású TCR-autót fejleszt a Toyota Argentínában
Sedan kialakítású TCR-autót fejleszt a Toyota Argentínában
Fotó: Europress/AFP

Sedan kialakítású TCR-autót fejleszt a Toyota Argentínában

LantiLanti
2020/08/05 12:48
Nemsokára újabb túraautóval gazdagodik a TCR-kínálat: a TouringCarTimes és a MundoSport beszámolója szerint a Toyota Argentina megerősítette, elindult egy sedan kialakítású versenyautó fejlesztése.

Egyelőre csak nagyon kevés információ szivárgott ki, ám a TCT szerint a projektet valószínűleg a Toyota Gazoo Racing Argentina viszi majd, amely a japán márka Super TC2000-es és Top Race-es programjáért is felel. 

Hivatalos információ még nincs a megjelenés dátumáról, de 2021-ben indul a TCR Dél Amerika bajnokság, amely reális cél lehet. Ám ennél nagyobb szabásúak tervek is vannak, a Toyota Argentina megerősítette, az autót nem csak a dél-amerikai piacra szánják. 

"Már megkaptuk az engedélyt az anyacégtől egy sedan versenyautó gyártására. Ez új munkahelyeket fog létrehozni az országban" - mondta Daniel Herrero, a Toyota Argentina elnöke a MundoSportnak. 

Most még azt sem tudni, melyik utcai modell lesz a versenygép alapja, ám a TCT szerint erősen valószínű, hogy a globális méretekben értékesített Corolla sedanból készül a TCR-autó. 

Hozzászólások