WTCC - Nagy Daniék ma újra jönnek - folytatódik a TCR Europe szimulátoros bajnoksága
Nagy Daniék ma újra jönnek - folytatódik a TCR Europe szimulátoros bajnoksága
Fotó: Nagy Dani

Nagy Daniék ma újra jönnek - folytatódik a TCR Europe szimulátoros bajnoksága

LantiLanti
2020/07/08 18:43
Némi szünet után folytatódik a TCR Európa-kupa virtuális kiadása, ma az eredeti kezdési időponthoz képest egy órával később, este nyolckor ülnek gép elé a bajnokság pilótái.

A helyszín Monza lesz, amely megelőzte Zoldert a naptárban. A belga pályán eredetileg június 24-én rendeztek volna fordulót, ám a karantén utáni fokozatos nyitás miatt sok versenyző jelezte, valódi teszten vesz részt, ezért nem alkalmas neki az időpont. 

A szervezők ezért július 13-ra halasztották a belga versenyt, ami így az utolsó előtti forduló lesz. Ráadásul minden verseny esetében este hét helyett nyolcra került a kezdés, hogy azok is hazaérjenek, akiknek napközben valamelyik valódi pályán volt dolguk. 

Az utolsó hétvége időpontja nem változott, július 22-én Barcelonában csap össze a mezőny. 

Négy forduló után a BRC Racing pilótája, Nagy Dani áll az élen, ráadásul komoly előnnyel: 50 ponttal előzi meg a Zengő Motorsport versenyzőjét, Boldizs Bencét. A harmadik helyen a friss WTCR-szerződéssel rendelkező Gilles Magnus áll, míg a harmadik magyar Tenke Tamás ötödik. 

Dani amúgy nemrég a valóságban is kipróbálhatta a BRC által felkészített Hyundai i30 N TCR-t; Barcelonában tesztelt új csapatával. 

A TCR Europe SIM Racing állása: 

TCR-europe-sim-osszetett.jpg

A versenyeket élőben közvetítik a TCR TV Youtube oldalon, és a TCR valamint a TCR Europe Faceboo-oldalán is. 

Hozzászólások