WTCC - TCR-autókkal futják a túraautó versenyeket a Motorsport Olimpián
TCR-autókkal futják a túraautó versenyeket a Motorsport Olimpián
Fotó: fiawtcr.com

TCR-autókkal futják a túraautó versenyeket a Motorsport Olimpián

LantiLanti
2019/07/26 10:17

Újabb részleteket hoztak nyilvánosságra a június közepén némileg váratlanul bejelentett Motorsport Olimpiával kapcsolatban, amelyre november 1-3 között kerül sor a Róma mellett található Vallelungában. 

Az FIA és az SRO (Stephane Ratel Organization) által megálmodott eseményen GT, túraautó, Formula 4, drift és elektromos szlalom gokart versenyeket, valamint virtuális futamokat tartanak. Az olimpiához hasonlóan a versenyzők hazájuk színeit képviselik majd, érmeket kapnak a díjátadón, és lesz éremtáblázat is.

Szintén az olimpiától átvett kiegészítőnek számít a látványos megnyitó- és záróünnepség, amit Róma városában tartanak október 31-én és november 3-án. 

Tegnap újabb részleteket hoztak nyilvánosságra az esemény kapcsán, és kiderült, hogy a túraautó versenyeket TCR autókkal futják majd, amelyeket a kategória tulajdonosa, Marcello Lotti biztosít. A létszámot 24 főben maximálták. 

A felkészülésre két 30 perces szabadedzés ad lehetőséget, amit két szintén félórás időmérő követ. Az első futam 25 perc + 1 kör lesz, és az első 10 kap pontokat, míg a második verseny 5 perccel tovább tart, és az legjobb 15-öt jutalmazzák. 

Az autóknak 100%-ig meg kell felelniük a TCR-előírásoknak, a BoP-t pedig a WTCR-hez hasonlóan az FIA és a WSC dolgozza ki közösen. Az egyelőre nem világos, hogy a nemzeti csapatok mi alapján választhatnak majd márkát.

Az SRO és a WSC két főnöke, Stephane Ratel és Marcello Lotti korábban már dolgozott együtt egy nagy, FIA által felügyel motorsportos eseménysorozaton. Bizonyára sokan emlékeznek még a 2000-es évek közepén igen népszerű Super Racing Weekend-re, amely az Ratel által promótált FIA GT sorozatot, és Lotti WTCC-ét hozta egy tető alá. 

Szerinted legyen-e magyar csapat a Motorsport Olimpián?

Mindenképpen! Elég erősek vagyunk.
 
93% (157 szavazat)
Most még ne, de idővel jó lenne.
 
2% (4 szavazat)
Baromság az egész, kit érdekel.
 
5% (8 szavazat)
Összes szavazat: 169
Hozzászólások