WTCC - Távozik a WTCR-ből az egyik Audi-pilóta
Távozik a WTCR-ből az egyik Audi-pilóta
Fotó: Audi Sport

Távozik a WTCR-ből az egyik Audi-pilóta

LantiLanti
2019/01/26 17:42

Mindössze egy évet töltött a túraautózásban is máris továbbáll; Nathanael Berthon 2019-ben nem tér vissza a WTCR-be, mivel szerződést kapott az Endurance Világbajnokságon. 

A 29 éves francia versenyző tavaly a Comtoyou Racingél mutatkozott be a bajnokságban, és a kicsit nyökögős szezonkezdet után az év második felében kezdett ráérezni a dologra; Wuhanban felállhatott a dobogó harmadik fokára a második futamon.

A korábban a GP2-ben és a WSR-ben is futamot nyerő, valamint a HRT F1-nél tesztelő versenyző azonban 2019-re visszautasíthatatlan ajánlatot kapott; öt LMP2-es indulás után idén egy LMP1-es autót vezethet a Le Mans 24 óráson és a WEC-ben.

Berthon a Rebellion Racingtől kapott szerződést a 18/19-es évad hátralévő részére, és a 19/20-as szezonra. Hivatalos közleményt ugyan még nem adtak ki, de a Motorsport.com szerint Mathias Beche helyét veszi majd át Thomas Laurent és Gustavo Menezes mellett.

Berthon távozása amúgy nem meglepő, a WTCR új szabályai szerint egy márkának maximum négy autója lehet 2019-ben, és mivel tavaly hat Audi RS3 LMS indult a világkupán, várható volt, hogy valakinek mennie kell. 

Hozzászólások