WTCC - Tassi hatodik lett, Nagy Dani kiesett az első monzai futamon
Tassi hatodik lett, Nagy Dani kiesett az első monzai futamon
Fotó: tcr-series.com

Tassi hatodik lett, Nagy Dani kiesett az első monzai futamon

LantiLanti
2018/09/22 19:05

Ez nem úgy alakult, sajnos egyik magyarnak sem. Nem a mi versenyzőinkről szólt a TCR Európa-kupa első monzai versenye, Nagy Dani ugyanis már az első kanyarban odaveszett, Tassi Attila pedig a harmadik helyről indulva hatodikként ért célba.

A M1RA Hyundai nagyon rosszul jött ki az első körben no-go zónának számító monzai sikánból. A mezőny közel egyharmada nem a pályán fordult el, és pont Dani volt a legbalszerencsésebb. A rázókő melletti egyik hurka megdobta az i30-at, amely leszálló ívben pont telibe talált egy másik tereptárgyat. 

Nagy továbbment, de nem sokkal később, az első Lesmo kanyarban a sóderágyba sodródott, majd a kör végén kijött a boxba. A M1RA egyelőre nem részletezte az esetet, de valószínűleg a sikán levágásánál sérült meg a Hyundai, és ez vezetett a későbbi kicsúszáshoz is. 

A másik magyar pilóta, Tassi Attila a KCMG/JAS Honda Civic-kel egy rövid időre feljött a második helyre, ám hamarosan Jean Karl Vernay (WRT - Audi), majd a csapattárs Josh Files is megelőzte. Körökig tartotta a negyedik pozíciót, ám a folytatásban Maxime Potty és Dusan Borkovic is elment, úgyhogy hatodikként ért célba.

A futamot Vernay nyerte, aki a verseny derekán előzte meg az addig vezető Mikel Azconát (PCR - Cupra). A spanyolt intették le másodikként, a harmadik helyen pedig Files ért célba. 

Az összetettben Azcona megerősítette az időmérőn megszerzett vezetést, győzelmének köszönhetően pedig Vernay fellépett a harmadik helyre, megelőzve a két magyar pilótát.

A bajnokság állása

1. Azcona 154 p
2. Borkovic 144 p (-10)
3. Vernay 120 p (-34)
4. Nagy Dani 114 p (-40)
5. Tassi Attila 106 p (-48)

Az első monzai futam végeredménye:

Monza_r1_tcrek18.jpg

Az első monzai futam közvetítése:

A második verseny vasárnap 12:10-kor rajtol. 

Hozzászólások