WTCC - Rutinos csapattársa szerint Tassi Attila talán még Michelisz Norbinál is tehetségesebb
Rutinos csapattársa szerint Tassi Attila talán még Michelisz Norbinál is tehetségesebb
Fotó: Honda Racing Media

Rutinos csapattársa szerint Tassi Attila talán még Michelisz Norbinál is tehetségesebb

LantiLanti
2020/03/31 19:16
Tassi Attila tavaly végigversenyezhette a WTCR Túraautó Világkupa második szezonját, és teljesítményével sokakat sikerült meggyőznie képességeiről. 

A remekül kezdődő és balszerencsésen végződő  vila reali hétvége mindenkinek beugrik, ám ennél többről van szó. És ezt az az ember állítja, aki egyrészt látott már néhány tehetséges pilótát, másrészt a tavalyi szezont végigversenyezte Atikával. 

A rutinos csapattárs, Tiago Monteiro nagyon jó véleménnyel van Tassi képességeiről, bár azt hozzáteszi, ez még csak az alap, és nagyon nem mindegy, innen hogyan fejlődik majd tovább a tinédzserkorból csak tavaly nyáron kinövő magyar pilóta. 

"Attila igazán meglepett az első évben. A korához képest rendkívül érett és tanult. Mármint az autóban, azon kívül még egy kölyök (itt elnevette magát). De, ami a munkát illeti, a korához és a tapasztalatához képest nagyon profi. A nyers tehetség szempontjából talán előrébb van, mint Michelisz Norbi" - mondta Monteiro az Eurosport Hungary-nek. 
"Természetesen Norbi is elképesztőn tehetséges pilóta volt már fiatalon is, és onnan rendkívül nagy szorgalommal és munkabírása küzdötte fel magát arra a szintre, ahol most van. Azt most még nehéz megmondani, hogy Attila hogyan fejlődik majd, de a kiindulási alap szerintem jobb nála, mint Norbinál volt ugyanebben az életkorban vagy ugyanennyi tapasztalattal." 

Monteiro a versenyzés mellett fiatal pilóták menedzselésével és felkészítésével is foglalkozik, úgyhogy látott már jó és rossz példákat is. 

Tassi-monteiro-honda-garazs.jpg

"Van tehát valamennyi előnye, de majd meglátjuk, mit tud kezdeni ezzel a tehetséggel, és hogyan fog tovább fejlődni. Láttam már nagy tehetségeket lecsúszni, és olyat is, hogy valaki nem indult annyira csillogóan, mégis magasra emelkedett." 
"Attila esetében még várni kell 2-3 évet, hogy meglássuk, hogyan fejlődik profi versenyzőként. Együtt dolgozni viszont már most is nagyon jó vele, és várom a folytatást." 

Egy menedzsercég tulajdonosaként akár Atika pályafutását is egyengethetné, ám mint mondja, a jelenlegi felállással ez problémás lenne.

"Ellenfelek is vagyunk, és emiatt lenne némi érdekütközés. Felmerült, beszéltünk róla, de nehezen megoldható, mert csapattársak vagyunk. Ám mivel jó barátok lettünk, természetesen enélkül is tanítok neki dolgokat. Sőt, én is tanulok tőle."

És nem csak tanul, de Atika abban is segít neki, hogy ne lustuljon el. 

"Ez a jó abban, ha erős csapattársad van. Tanultok egymástól, és hajtjátok egymást. Egyáltalán nem előny, ha egy nálad gyengébb versenyző van melletted. Attila baromi gyors, úgyhogy mellette nagyon össze kellett kapnom magam" - zárta Monteiro.

A magyar és a portugál pilóta idén is egymás mellett versenyez majd a Honda Civic Type-R TCR-el, viszont úgy csapatnál, hiszen 2020-ban már a japánok mind a négy autóját az All-Inkl.com Münnich Motorsport készíti fel.

Tiago Monteiróval az új Honda Civic Type-R modellek bemutatóján beszélgettünk. Kattints a részletekhez.

honda-civic-type-r-uj-modellek-2020.jpg

Hozzászólások