WTCC - Veszélyben Nagy Dani bajnoki esélyei, Tassi Attila viszont harmadik a monzai időmérőn
Veszélyben Nagy Dani bajnoki esélyei, Tassi Attila viszont harmadik a monzai időmérőn
Fotó: M1RA

Veszélyben Nagy Dani bajnoki esélyei, Tassi Attila viszont harmadik a monzai időmérőn

LantiLanti
2018/09/22 13:53

Ez biza nagyon felemás... Egyrészt örülünk, mert Tassi Attila bejutott a Q2-be a TCR Európa-kupa monzai hétvégéjén, ahol aztán a harmadik helyet szerezte meg Jean-Karl Vernay és Mikel Azcona mögött. Másrészt lóg az orrunk, mert közben Nagy Dani a 16. helyen elvérzett már az edzés első szakaszában. 

Foghatnánk a Hyundai i30-at sújtó sok ballasztra, de az igazság az, hogy a Honda Civic ugyanúgy +60 kilóval, valamint 1325 kg-s minimumsúllyal megy, és a japán márka Tassi mellett további négy autót adott a Q2-be. Bizonyára a Honda és Hyundai között meglévő 10 milliméter hasmagasság különbség is érezteti hatását az elnyújtott monzai kanyarokban, de...

A legjobban az fájhat a M1RA-soknak, hogy míg Nagy Dani és Nicola Baldan (14.) is kihullott, addig Dusan Borkovic (Target - Hyundai) és Peter Terting (Autodis - Hyundai) is bejutott a legjobb 12-be az i30-cal. 

Azt hiszem, egy emberként szurkolunk Michelisz Norbi csapatának, hiszen egy olyan lelkiismeretes, odaszánt és nagyon szimpatikus társaságot ismertünk meg bennünk, mint amilyenek a zengős srácok. Most mégis le kell írnom, nagyon félek. Ez a rosszul sikerült időmérő ugyanis könnyen a bajnoki címbe kerülhet. 

Borkovic az első futamon a hatodik, a másodikon az ötödik helyről indul majd, miközben Mikel Azconának egy második és egy kilencedik rajthelye lesz. Ezzel szemben Daninak mindkét futamon a 16. helyről kell jönnie. Úgy, hogy már most is van 22 pont lemaradás a spanyolhoz, és 20 a szerbhez képest. És Monza után már csak egy forduló marad, Barcelonában. 

Egy dolog viszont biztos, ebben a helyzetben Nagy Daninak nincs min gondolkodni. Mindkét futamot maximális agresszivitással kell teljesítenie. Annak idején a Suzuki kupában láttunk tőle pár vaskos felzárkózást, bár most kétségtelenül erősebb mezőnyben kell eredményesen szlalomoznia. Emellett marad a remény, hogy Azcona és Borkovic ront, és nem tudja kihasználni ezt a helyzetet. 

Tassi_honda.jpg Fotó: KCMG/JAS

Utóbbira Tassi Atikának is szüksége lenne. Harmadik helyével a KCMG/JAS csapat versenyzője három pontot gyűjtött, és Borkovicshoz közelebb került, az élre álló Azconával szemben viszont 38 pontra nőtt a hátránya. A harmadik helyről indulva bízhat a Honda jó rajtjaiban, a második futamon pedig spanyol riválisa elől startol majd.

Ha náluk még cél bajnoki cím (és 105 megszerezhető ponttal miért ne lenne), ő sem spórolhat sokat a két olaszországi versenyen. 

A szombati futam 17:35-kor rajtol. 

A Q1 végeredménye:

Monza18q1.jpg

A Q2 végeredménye:

Monza18q2.jpg

Hozzászólások