WTCC - Tassi Attila és a másik három pilóta is marad a Hondánál
Tassi Attila és a másik három pilóta is marad a Hondánál
Fotó: fiawtcr.com

Tassi Attila és a másik három pilóta is marad a Hondánál

LantiLanti
2020/01/10 12:56

Némileg váratlanul a Honda ma Japánban bejelentette, 2020-ban nem változtat pilótafelállásán a WTCR-ben, azaz idén is Tassi Attila, Tiago Monteiro, Esteban Guerrieri és Nestor Girolami vezeti majd a Honda Civic Type-T TCR autókat a bajnokságban.

A japán márka többször is hangsúlyozta, ragaszkodnak az ügyfélalapú versenyzés kereteihez, és kizárólag gyári pilótákkal támogatják csapataikat. Ők négyen lesznek tehát a Honda által delegált versenyzők, ám nem kizárt, hogy más privát alakulatok is indítanak majd Hondákat a Világkupán. 

A japán nyelven kiadott közleményben egyelőre csak a pilóták neve szerepel, azt nem tudni, ki melyik csapatnál versenyez majd idén. Korábban lehetett olyan pletykákat hallani, hogy mind a négy autót az Münnich Motorsport készítené fel, de semmi hivatalos. 

2019-ben Guerrieri az utolsó pillanatig harcban volt a világkupa győzelemért, ám végül némi balszerencsével alulmaradt Michelisz Norbival szemben. A szezon első felében Girolami is erős bajnokesélyesnek tűnt, ám később visszaesett a pontversenyben.

A Hell Energy KCMG csapat kevésszer tudta tartani a tempót a németekkel, ám Portugáliában Tassi Ati megnyerte a második időmérőt, Tiago Monteiro pedig a harmadik futamot. 

"Hatalmas öröm számomra, hogy 2020-ban is Honda gyári pilótaként indulatok a WTCR-ben. A tanulóévemben akadt pár jó momentum, mint Portugáliában a pole pozíció és a nürburgringi hétvége is, ahol megvolt a tempónk a dobogóra. Ha idén kevesebb balszerencsém lesz, mint tavaly a szezon vége felé, akkor szerintem nagy lépést tehetek előre" - mondta a bejelentés kapcsán Tassi Ati. 

A szezon zárultával aztán a Honda Civic Type-R lett az év TCR-modellje. 

Hozzászólások