WTCC - Tassi Attila egy lépéssel közelebb lehet a WTCR-hez
Tassi Attila egy lépéssel közelebb lehet a WTCR-hez
Fotó: Hell Energy Racing Team

Tassi Attila egy lépéssel közelebb lehet a WTCR-hez

LantiLanti
2019/02/05 21:40

Hivatalos közlemény egyelőre nincs, ám egy kiszivárgott információ alapján úgy tűnik, Tassi Attila esélyei nőttek a WTCR-be kerülésre.

Azt már tudjuk, hogy idén is négy Honda Civic Type-R lesz a Túraautó Világkupa mezőnyben, amiből kettőt az All-Inkl.com Münnich Motorsport készít majd fel Nestor Girolaminak és Esteban Guerrierinek. A másik két autóról egyelőre csak annyit árultak el a japánok, hogy biztosan egy másik csapat készíti majd fel őket, és az egyiket Tiago Monteiro vezeti.

Ide kattintva az Instagramon is követheted a WTC Blogot

Ez már önmagában is egy apró jó hír lehetett Tassinak, hiszen a WTC Blog korábban úgy értesült, a magyar pilótának akkor lehetnek igazán jó esélyei a világkupába kerülésre, ha nem a német alakulat lesz a Honda egyetlen partnere.

Most azonban újabb jó hír szivárgott ki: a portugál Eurosport kommentátora a közösségi médiában pöttyintette el, hogy Monteiro autóját a KCMG istálló készíti majd fel, amely tavaly a JAS Motorsport partnere volt a TCR Európa-kupán.

Az a KCMG, amelynél Tassi Attila is versenyzett 2018-ban, és amellyel negyedik lett a TCR Europe összetettjében.

Ez persze még nem jelenti automatikusan azt, hogy a magyar pilóta az egyértelmű befutó a negyedik hondás WTCR helyre, de az esélyei mindenképpen javultak.

Hozzászólások