WTCC - Tassi Attila 24 órás versenyen indul a hétvégén
Tassi Attila 24 órás versenyen indul a hétvégén
Fotó: fiawtcr.com

Tassi Attila 24 órás versenyen indul a hétvégén

LantiLanti
2019/05/29 12:55

Amikor a télen bejelentették, hogy Tassi Attila a Honda gyári versenyzője lesz, egyből felhívtuk a figyelmet, hogy ez új lehetőségeket nyithat meg a fiatal magyar pilóta előtti.

Íme az egyik: Atika a hétvégén egy 24 órás versenyen áll rajthoz a Fuji International Speedway-en, amely a japán Super Taikyu sorozat harmadik fordulója lesz.

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon

A magyar pilóta egy hosszútávú versenyre felkészített Honda Civic Type-R TCR-t vezet majd, amit a KCMG csapat készít fel számára. A váltótársait is ismerhetik néhányan: Matthew Howson (szintén a KCMG színeiben) megnyerte az LMP2-es kategóriát a Le Mans 24 óráson, Paul Ip (micsoda remek hangzású név magyarul :D ) pedig nem más, mint a KCMG csapattulajdonosa. A negyedik versenyző Ausztráliából érkezik, Josh Burdon 2016-ban bajnok volt a Formula Renault Asiában, tavaly pedig harmadik lett az Ázsiai Le Mans Sorozatban. 

„Izgatott vagyok, hogy egy ilyen versenyen is kipróbálhatom magam, nagyon örülök, hogy a KCMG lehetőséget adott erre. iRacingen már többször részt vettem 24 órás versenyen, de élőben még soha, úgyhogy alig várom, hogy a valóságban is átélhessem ezt az élményt" - mondta Tassi Ati. 
"Sokat hallottam már az ilyen endurance versenyek hangulatáról, állítólag teljesen magával ragadja az embert, remélem velem is így lesz. Biztos, hogy lesznek mély pontok, ami a fáradtságot illeti, de helyt fogok állni. Szerintem ez egy nagyon jó tanulásig lehetőség, főleg, hogy két bajnok is van a csapatunkban, akik biztos, hogy sok újat tudnak majd mutatni nekem.”

A csapat tulajdonosa szerint a magyar pilóta erősítést jelent számukra.

„Nagyon lelkesek vagyunk, hogy indulhatunk a Fuji 24 Hours versenyen. Sikeres teszteléseken vagyunk túl, Josh-sal és Attilával pedig növeltük az esélyeinket. Ez az idei második 24 órás verseny, amiben részt vesz a KCMG és további kettőben tervezünk rajthoz állni. Keményen fogunk dolgozni, hogy győzelemmel zárjuk a hétvégét.” – fogalmazott Paul Ip.

A Super Taikyu sorozat versenyeiről szokott lenni élő közvetítés ITT

Hozzászólások