WTCC - Tartják magukat a bathursti WTCR-futamról szóló pletykák
Tartják magukat a bathursti WTCR-futamról szóló pletykák
Fotó: bathurst12hours.com.au

Tartják magukat a bathursti WTCR-futamról szóló pletykák

LantiLanti
2019/07/26 14:37

Továbbra sem kizárt, hogy a jövőben Túraautó Világkupa futamot rendezzenek a legendás és csodaszép Mount Panorama versenypályán, bár a néhány hónappal ezelőtt széles körben felkapott hírről végül kiderült, félreértés volt.

Az Autosport magazin friss írása szerint azonban még mindig elképzelhető, hogy a jövőben a WTCR is eljusson Bathurstbe, bár ennél több részlettel ők sem szolgáltak.

A téma apropója, hogy a városi tanács nemrég bejelentette, már csak két promóter van versenyben az ötödik, utolsó időpontért: az ausztrál Supercars sorozat, és az idén útjára indított TCR Australia mögött álló Australian Racing Group.

Előbbi egy Goodwood Festival of Speed típusú autós showt tervez, utóbbi pedig egy 500 kilométeres hosszútávú TCR-versenyt rendezne a hegyen. Az Autosport cikke emellett úgy fogalmaz "még az is lehetséges, hogy elhozzák a WTCR-t is."

A túraautózás történetében nagy hagyományai vannak a hosszútávú versenyeknek, és mivel Francois Ribeiro szereti a változatosságot, valószínűleg egy megfelelő üzleti terv mellett neki sem lenne ellenére mondjuk egy 500 kilométeres endurance verseny. 

Ez persze egyelőre csak találgatás, ráadásul ahhoz, hogy egyáltalán legyen esély a megvalósításra, az ARG-nek kéne megnyernie a tender utolsó fordulóját. A bathursti városi tanács szeptemberben foglalkozik majd a pályázatokkal. 

Hozzászólások