WTCC - Tarquinit és Oriolát is érdekli az elektromos TCR
Tarquinit és Oriolát is érdekli az elektromos TCR
Fotó: eTCR

Tarquinit és Oriolát is érdekli az elektromos TCR

LantiLanti
2018/12/28 11:27

A világkupa győztes Gabriele Tarquini és Pepe Oriola is jelezte, szívesen versenyezne az alakulóban lévő új elektromos túraautó bajnokságban, az eTCR-ben. 

Nem véletlenül őket kérdezték, hiszen az olasz Hyundainál, a spanyol pedig a Cupránál versenyez, és mostanáig ez a két márka jelezte egyértelműen, ott lesz a 2020-ban induló sorozatban. 

A Cupra e-Racer már készen van, és folyamatosan zajlanak a tesztek, a Hyundai pedig az amerikai piacra szánt Veloster N TCR-be építi majd bele az elektromos hajtást. 

"Büszke vagyok rá, hogy a Hyundai versenycsaládjának tagja lehet, és mindent meg fogok tenni, hogy újra nyerjünk. Remélem, ez azt jelenti, hogy az eTCR programjuknak is részese lehetek. Nagyon izgatja a fantáziámat ez az új projekt, úgyhogy ha megkérnek, én készen állok. Az én koromban egy ilyen kihívás nagy motivációt jelent" - idézi Tarquinit az e-racing365.

Az 56 éves olasz jövőre még biztosan a WTCR-ben indul, hiszen további egy évre szerződést kapott a Hyundai által támogatott BRC Racingtől. 

Oriola idén hatodik lett a Világkupán, ám összesen hétszer állt a dobogón, és az utolsó napig versenyben volt az összetett harmadik helyért. Ő már 2019-ben vezetné a Cupra e-Racert.

"Világbajnok szeretnék lenni, és már dolgozom azon, hogy folytathassam a Cuprával 2019-ben is. Szerintem az eTCR és a Cupra e-Racer is szóba fog kerülni, és abban bízom, lesz lehetőségem tesztelni vele a következő évben" - fogalmazott Oriola.
"Egy elektromos bajnokságban versenyezni? Minden lehetőségre nyitott vagyok a túraautózás világában, még az elektromos hajtásra is."

Eddig a Cupra és a Hyundai kötelezte el magát az eTCR iránt, ám a Volkswagen Csoport eddigi stratégiájából kiindulva nem kizárt, hogy idővel jönnek mások is. A benzines TCR-ben a Cupra, az Audi és a Volkswagen nagyrészt ugyanazokból a főbb elemekből áll, így logikus lenne, ha az e-Racerbe fejlesztett technológia is megjelenne a testvérmárkák kasztnijába beépítve. 

Hozzászólások