WTCC - Tarquini: segítem Michelisz Norbit, mert megérdemelné, hogy bajnok legyen
Tarquini: segítem Michelisz Norbit, mert megérdemelné, hogy bajnok legyen
Fotó: fiawtcr.com

Tarquini: segítem Michelisz Norbit, mert megérdemelné, hogy bajnok legyen

LantiLanti
2019/10/18 10:30

Ismét "felesküdött" Michelisz Norbira a Hyundai-jal tavaly Túraautó Világkupát nyerő Gabriele Tarquini, aki egy interjúban elmondta, kész minden eszközzel segíteni a magyar pilótát a szezon hátralévő részében.

Az olasz veterán hátránya 91 pont az összetettben, azaz matematikailag még ő is lehetne bajnok, ám szeret reálisan gondolkodni, és a következő futamokon már csapattársa érdekeit tartja szem előtt.

"Messze vagyok a bajnokságban, úgyhogy készen állok rá, hogy Norbit segítsem minden körülmények között. Bár tavaly végig én álltam az élen, nagyon kicsi volt a különbség, egészen az utolsó két makaói versenyig. Amikor eldőlt, hogy Norbi már kiszállt a bajnoki címért folyó csatából, fantasztikus munkát végzett értem, rengeteget segített, és ezt szeretném visszafizetni neki" - fogalmazott Tarquini.

A világbajnok és világkupa-győztes pilóta hozzátette, Norbinak nem tanácsokra lesz szüksége a bajnoki hajrában.

"Norbi tapasztalt versenyző, nem szorul segítségre abban, hogy miként álljon hozzá ehhez a kihíváshoz. De ha a pályán előtte vagy mögötte leszek, és tudok neki segíteni, akkor azt egy széles mosollyal az arcomon fogom megtenni. Egyértelműen megérdemli, hogy bajnok legyen."

Az első "utalás" már meg is érkezett Tarquinitől, amikor a ningbói második futam végén átadta a győzelmet Norbinak, aki nagyon hálás a segítségért.

"Ha nekem kéne egy embert választanom, aki ebben a helyzetben mellettem áll, akkor az biztosan Gabriele lenne, mert nagyon tapasztalt. Örülök, hogy velem van, mert még mindig sokat tanulhatok tőle, és nem csak a vezetés terén" - mondta Norbi.
"Ha ezen a szinten versenyzel, meg kell értened, hogy nem minden helyzetben harcolhatsz a bajnoki címért. Mint például én tavaly Makaón, ahol mindent megtettem Gabrieléért. Ő a csapattársam, ráadásul emberként is kedvelem. Ez volt a csapat érdeke."

A WTCR bő egy hét múlva Suzukában folytatódik, ahol a mezőny ismét a rövidített pályát használja. Azt, ahol 2013-ban Michelisz Norbi megszerezte első győzelmét a Honda színeiben. 

Hozzászólások