WTCC - Tarquini: nem tagadom, nem vagyok túl jó a Nordschleifén
Tarquini: nem tagadom, nem vagyok túl jó a Nordschleifén
Fotó: fiawtcr.com

Tarquini: nem tagadom, nem vagyok túl jó a Nordschleifén

LantiLanti
2019/06/04 14:04

A nagy tavaszi menetelés után egy kisebb pihenőt tart az Oscaro WTCR Túraautó Világkupa mezőnye, a következő futamot szűk három hét múlva rendezik a Nordschleifén.

A legendás német pályán, amivel Gabriele Tarquininek valahogy sosem sikerült megtalálni a közös hangot. Tavaly az első futamon elfékezte magát az első kör végén, a korlátra simította a Hyundai-t, majd a második versenyen Gordon Sheddennel ütközött akkorát, hogy a harmadikon el sem tudott indulni.

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon

De a WTCC-s években sem brillírozott a nagy-Nürburgringen, legjobb eredménye egy negyedik hely 2015-ből, míg az időmérőkről egy 7. kocka volt a legtöbb, ugyanabból az évből. 

"Nem jelent problémát bevallanom, nem vagyok annyira jó a Nordschleifén, mint mások. Nincs meg a tempóm, általában küszködni szoktam, és tavaly kétszer is összetörtem az autót" - mondta a világbajnok és világkupa-győztes olasz.

A BRC Racing pilótája szerint sok gyakorlással tudna faragni a lemaradásából, de a többi korabeli túraautóshoz hasonlóan ő sem bírja a szimulátort.

"Akárcsak a többi régebbi-generációs versenyző, két kör után én is rosszul leszek, úgyhogy nem tudom használni a szimulátort. Persze el lehet menni VLN-versenyekre, de költségek miatt az sem könnyű. A Nordschleifét kibérelni pedig elképesztően drága. Egy szimulátorral viszont gyakorlatilag kiadások nélkül mehetnék annyit, amennyit csak szeretnék."

Tarquinivel ellentétben csapattársa, Michelisz Norbi más komai magasságokba emelkedett a német pályával. Tavaly kétszer is harmadik volt az időmérőn, korábban pedig háromszor állt a dobogón, és egyszer megszerezte a rajtelsőséget is. 

Hozzászólások