WTCC - Tarquini: esélyünk sem volt
Tarquini: esélyünk sem volt
Fotó: WTCC Media

Tarquini: esélyünk sem volt

LantiLanti
2014/05/26 13:22

A hétvégi salzburgi WTCC forduló második futamán négy Honda indulhatott a mezőny elejéről, volt egy piros zászlós megszakítás és egy biztonsági autós etap, a végén mégis a hetedik kockából rajtoló José Maria Lopez látta meg elsőként a kockást.

A Citroen eszement erőfölényben volt a hátsó egyenesben, és úgy előzgette Civic-eket, mintha a Knight Riderből ismert legendás SPM fokozatra kapcsolt volna. Pechito simán körbeautózott mindenkit, a végén pedig kitette a "fellebbezésnek helye nincs" táblát.

A Honda tehát tovább várhat az első 2014-es győzelemre, igaz, a Gabriele Tarquini - Tiago Monteiro páros által összehozott második-harmadik hely még mindig messze jobb eredmény, mint amire a japán-olasz csapat előzetesen számított az osztrák pályán. A versenyzőt persze ettől még dühíti, ha esélyt sem kap a védekezésre.

"Hogy őszinte legyek, képtelenség volt versenyre kelni Pechitoval, sokkal gyorsabb volt nálunk, különösen az egyenesben, a kigyorsításoknál, és jóval magasabb volt a végsebessége. A lehető legalacsonyabb szárnyállással mentem, ha ennél lejjebb tesszük, már felszáll az autó, de így is óriási volt a különbség" - idézi Tarquinit a TouringCarTimes.

Az olasz számára különösen bosszantó volt, hogy eközben még jónak is érezte az autóját, tehát egy megfelelően beállított Hondával nem rúgott labdába a Citroen ellen.

"Elégedett voltam a setuppal, megfelelő volt az autó egyensúlya, ami még rosszabb, hiszen ez azt mutatja, hogy sokat kell fejlődnünk. Továbbra is hatalmas a különbség, és elszomorító, hogy egyelőre nem vehetjük fel a versenyt a Citroenekkel" - zárta a maestro.

Salzburg után Tarquini továbbra is ötödik az összetettben Tiago Monteiro mögött; a páros pedig egy kicsit közelebb került az egész hétvégén gyengélkedő Sebastien Loebhöz, miközben sikerült kicsit meglépniük az őket üldöző Gianni Morbidelli, Tom Coronel, Michelisz Norbi, Tom Chilton négyestől.

A WTCC két hét múlva Moszkvában folytatódik.

Hozzászólások