WTCC - Taroltak a WTCC-sek a díjátadón
Taroltak a WTCC-sek a díjátadón
Fotó: Gyorsasági.com

Taroltak a WTCC-sek a díjátadón

LantiLanti
2016/12/19 12:57

Tegnap a jól megszokott helyszínen, a Ramada Hotel Resortban megtartották a He-Do Hankook Autós Gyorsasági Bajnokság (sőt, tágabb értelemben véve a komplett gyorsasági szakág) szokásos szezonzáró díjátadóját, ahol ezúttal is szépen gyűjtötték a serlegeket a WTCC-ben érdekelt pilóták.

A gálán megjelent Michelisz Norbi, ifj. Ficza Feri, Nagy Dani, Zengő Zoli, illetve a nemzetközi porondon versenyző különítményből Nagy Norbi és Tim Gábor is.

A legrangosabb elismerést ezúttal is a Honda gyári pilótája vihette el, 2016-ban őt választották az Év Gyorsasági Autóversenyzőjének. Norbi idén beállította eddig legjobb eredményét a WTCC-ben, ismét negyedik lett az összetettben, és csak egy hajszálon múlott a bajnoki dobogó.

A magyar versenyző soha korábban nem gyűjtött még annyi pontot egy szezonon belül, mint idén, és nyolc dobogós helyezésével szintén megdöntötte a 2013-ban felállított egyéni csúcsát (akkor hétig jutott). Mindezek tetejébe megint ő szerezte meg a Honda számára a hazai győzelmet, és a motegiben elért sikernek köszönhetően elmondhatja magáról, 2010 óta mindössze két olyan szezonja volt a világbajnokságon, amelyben nem nyert futamot.

Nem véletlenül mondta el több fórumon is: a katari csalódás ellenére is az ideit tartja eddigi legjobb WTCC-s évadjának.

michelisz_dijatado_asztal_16

A többi VB-n érdekelt magyar pilóta is serleggel távozott a díjátadóról: ifj. Ficza Ferenc érdemelte ki az Év Pillanata elismerést, Nagy Danit pedig a sorozat korábbi bajnokaként a Suzuki Kupa fennállásának tizedik évfordulója alkalmából tüntették ki.

ficza_dijatado_16

A Suzuki kupa bajnokai: Michelisz Norbert, Pantl Péter, Assenbrenner Tibor, Kiss Norbert, ifj. Ficza Ferenc, Tim Gábor, Bárkovics Zoltán, Nagy Dániel. Swift Cup Europe éra: Balogh Bence, Bernula István, Csík János

De a dobogóra szólították Zengő Zolit is, az egyetlen magyar WTCC-s alakulat első embere egy speciális különdíjban részesült, ő lett a Magyar Túraautózás Nagykövete. A Zengő Motorsport tulajdonosa 2008 óta számos fontos magyar sikert aratott a nemzetközi hadszíntéren, a Túraautó Világbajnokság mellett az ETCC-ben, a TCR International Series-ben és a SEAT León Eurocup-ban is.

zengo_zoli_dijatado

A Túraautó EB-n idén harmadik Nagy Norbi a Hegyi Országos Bajnokság megnyerésért vehetett át serleget, míg a Skoda Octavia Kupában győztes Tim Gábor egyrészt szintén a Suzuki Kupa évfordulója alkalmából állt a színpadon, másrészt a skodás sikerért különdíjban részesült. A díjátadóról készült beszámolójában az Apex Racing további sok sikert kívánt a magyar pilótának, jelezve, hogy jövőre elválnak útjaik.

nagynorbi_dijatado_16

Hozzászólások