WTCC - Szocsiba költözhet az orosz verseny
Szocsiba költözhet az orosz verseny
Fotó: Europress/Getty

Szocsiba költözhet az orosz verseny

LantiLanti
2014/06/18 12:44

Úgy tűnik, valaki rákapott a 2015-ös naptárral kapcsolatos hírekre, mert a tegnap megszellőztetett Nordschleife futam után (bővebben ITT olvashattok róla) ma az oroszországi WTCC versennyel kapcsolatban is elhangzott ez-az.

Az Autosport értesülése szerint nem kizárt, hogy jövőre már a Szocsi Olimpiai Parkban rendezik a Túraautó Világbajnokság orosz futamát, ott, ahol idén októberben a Forma-1 is bemutatkozik. A lap saját forrásból szerezte az információkat, és úgy tudja, a tárgyalások egyelőre kezdeti fázisban vannak, hiszen a Szocsi pálya jelenleg teljes erővel az F1-es bemutatkozásra készül.

Így tehát még azt sem tudni, hogy a Fekete-tengeri város a Moscow Raceway helyét veheti-e át a naptárban, vagy esetleg egy második oroszországi futamnak adhat otthont. Ha az Eurosport Events nem tervezni a fordulók számának növelését (ez korábban többször is felmerült), akkor inkább az előbbi variáció lehet a befutó.

Oroszország több szempontból is fontos a WTCC-nek, egyrészt óriási piacot jelent az autógyártóknak, másrészt a Lada miatt nélkülözhetetlen egy helyi verseny. Nem véletlen, hogy a Superbike VB-vel szemben itt fel sem merült a moszkvai futam törlése az ukrajnai konfliktus miatt.

A WTCC két éve érkezett meg Oroszországba, és eddig két egészen jó fordulót rendeztek a Moscow Raceway-en, ilyen szempontból tehát nem feltétlenül indokolt a váltás. Persze nagyon jól tudjuk, hogy nem csak "ilyen" szempontok döntenek a pályaválasztásnál.

Néhány kép az épülő Sochi Olympic Parc Circuit-ről:

Sochi_palya_epul_2 Sochi_palya_epul_1 Sochi_palya_epul_3 Sochi_palya_epul_5 Sochi_palya_epul_4.

Hozzászólások