WTCC - Szlovákia előtt már Michelisz Norbi és a Hyundai is bizakodóbb
Szlovákia előtt már Michelisz Norbi és a Hyundai is bizakodóbb
Fotó: fiawtcr.com

Szlovákia előtt már Michelisz Norbi és a Hyundai is bizakodóbb

LantiLanti
2019/05/07 22:00

Az elmúlt hetek borongósabb hangulata után úgy tűnik, változás állt be a BRC-Hyundai kommunikációjában, a Hungaroringen elért kettős győzelem után ugyanis már optimistább hangvétellel tekintenek a szlovákiai verseny elé.

A koreai márka már a barcelonai teszt után jelezte, túlzásnak érzi a 2019-as szezonra kiadott BoP számokat, és való igaz, a mezőny legjobb autójaként számon tartott i30 N TCR-t rendesen visszafogták.

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon

Ennek ellenére a BRC Racing már két futamgyőzelemnél és egy pole pozíciónál járt; Gabriele Tarquini megnyerte Marrakesh-ben a fordított rajtrácsos versenyt, majd Michelisz Norbi elvitte a hungaroringi rajtelsőséget, hogy aztán a harmadik magyarországi futamon második legyen az olasz márkatárs mögött.

Ilyen eredmények után már a BRC Racingnél is kifogytak a borúlátásból, és bizakodva készülnek a hétvégi szlovákiai versenyekre. 

"A mérnökeink kemény munkájának köszönhetően az nyitó két hétvége során optimalizálni tudtuk a Hyundai i30 N TCR beállításait, és egy pole-al, valamint egy kettős győzelemmel jöttünk el Magyarországról. Magabiztosak vagyunk, hogy ezt a teljesítményt és tempót Szlovákiában is hozni tudjuk majd" - fogalmazott Gabriele Rizzo, a BRC Racing csapatvezetője. 

A Szlovákiaring Michelisz Norbi számára is különleges jelentőséggel bíró helyszín. Egyrészt, mert a Felvidékre elutazó magyar nézők második hazai versennyé változtatják a fordulót, másrészt pedig mert itt szerezte meg első és eddig egyetlen győzelmét a Hyundai pilótájaként.

"Szlovákiába menni olyan, mintha a második hazai versenyemre utaznék, mivel sok magyar él ott, és sokan jönnek ki a hétvégén. A hangulat nagyon hasonló a Hungaroringhez. A pálya széles, tele gyors kanyarokkal és szintkülönbségekkel, ráadásul korábban többször is sikerült jól teljesítenem itt" - fogalmazott Norbi. 

Ami a márkatársakat illeti, Tarquini szintén a korábbi szlovákiai sikereire emlékezett vissza (háromszor nyert már itt), Augusto Farfus pedig a hétvége furcsa időrendjének fontosságára hívta fel a figyelmet (mind a két időmérőt pénteken rendezik). Nicky Catsburg kijelentette, Szlovákia az egyik kedvenc helyszíne, mert a gyors kanyarokban szükség van a bátorságra. 

Hozzászólások