WTCC - Szabadkártyával indul a Hungaroringen a Zengő Motorsport
Szabadkártyával indul a Hungaroringen a Zengő Motorsport
Fotó: Zengő Motorsport

Szabadkártyával indul a Hungaroringen a Zengő Motorsport

LantiLanti
2019/04/23 12:36

Az év második Túraautó Világkupa fordulóján ismét ott lesz a mezőnyben a Zengő Motorsport, amely a bajnokság hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint szabadkártyával indítja új felfedezettjét, a kiválós szimulátoros Tenke Tamást. 

A 23 éves pilótára, aki az év elején a TCR Middle East-ben vezetett először valódi versenyautót, nagyon zsúfolt hétvége vár, hiszen a TCR Európa-kupa állandó résztvevőjeként két bajnokságban is helyt kell állnia. 

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon

"Ez egy hihetetlen lehetőség, és hatalmas megtiszteltetés. Nagyon sokat kell még tanulnom, úgyhogy nincsenek elvárásaim. Szeretnék minél több kört megtenni az edzéseken és az időmérőkön, és be akarom fejezni mind a három versenyt. Ezzel elégedett lennék" - mondta Tenke.

Tomi számára némi előnyt jelenthet a korábbi versenyekhez képest, hogy már ment a Hungaroringen, bár messze nem annyit, mint a többi magyar túraautós. A Zengő Motorsport két hete benevezett a magyar bajnokság idénynyitójára, ahol a korábbi szimulátoros két sprint és egy egyórás endurance-futamon is rajthoz állt a Cuprával. 

"Boldogok vagyunk, hogy visszatérhetünk az Oscaro WTCR-ben a hazai versenyünkre. Semmi kétség, Tamásnak még rengeteget kell tanulnia, de ez egy remek lehetőség, hogy ilyen magas szinten is tapasztalatokat szerezzen. Úgy dolgokat tanulhat, ami csak előnyére lesz" - fogalmazott Zengő Zoli.
"A szabadkártya egy nagyszerű dolog olyan csapatok számára, akik nem tudták egész évre elkötelezni magukat a bajnokság mellett. Talán további lehetőségeink is lesznek az év során."

A WTCR új szabályai értelmében a szabadkártyás pilóták idén már nem szerezhetnek pontot, de változatlanul +20 kiló súlyt kapnak az autóba. 

Tomi egyébként az ünnepek előtt is intenzíven készült a bemutatkozásra, a Zengő Motorsport a Pannóniaringen tesztelt a WTCR fordulóra. A csapat ez OB idénynyitón matt-szürke színben versenyzett, ám hamarosan nyilvánosságra hozza az idei végleges festést. 

FRISSÍTÉS: a TCR-kategória hivatalos honlapja szerint Tenke Tomi kihagyja a TCR Europe idénynyitót, és a hétvégén csak a WTCR-ben indul. A WTC Blog viszont úgy tudja, ez még nem teljesen lefutott, és folynak a tárgyalások, hogy ott lehessen mindkét bajnokságban. Az egész évre nevező Tom Coronelnek ezt nem engedték meg, a zengős pilóta viszont "csak" szabadkártyás. 

Hozzászólások