WTCC - Svéd ralikrosszos klasszis csatlakozhat a WTCR mezőnyéhez
Svéd ralikrosszos klasszis csatlakozhat a WTCR mezőnyéhez
Fotó: Johan Kristoffersson

Svéd ralikrosszos klasszis csatlakozhat a WTCR mezőnyéhez

LantiLanti
2018/12/15 11:42

Egy kétszeres skandináv túraautó bajnokkal, egy kétszeres ralikrossz világbajnokkal és egy kétszeres skandináv Porsche bajnokkal erősödhet jövőre a Túraautó Világkupa. Mind a három ugyanaz a személy.

A TouringCarTimes értesülése szerint a WTCR-ben folytathatja pályafutását a harminc éves Johan Kristoffersson, aki idén 12 futamból 11-et megnyert a Ralikrossz VB-n, és emellett az STCC-ben is bajnok lett.

A svéd pilóta azután vált munkanélkülivé, hogy az elmúlt hónapokban az elhalasztott elektromos átállás miatt valósággal összezuhant a Ralikrossz Világbajnokság, a gyártók és a legfontosabb csapatok folyamatosan jelentik be, hogy 2019-ben nem indulnak a sorozatban.

Kristoffersson évek óta a Volkswagen színeiben versenyez, a ralikrosszban Petter Solberg VW-s csapatánál lett bajnok az elmúlt két évben, és idén az STCC-ben édesapja csapatánál, a Kristoffersson Motorsportnál is egy Golf GTI TCR-el ment. 

A TCT úgy tudja, Rob Huff mellett Kristoffersson lehet a Volkswagen második gyári támogatott pilótája a WTCR-ben, sőt, állítólag ezen a héten már volt is egy nem hivatalos tesztje Jerezben. 

35348416_1831835546881412_4592950245800804352_o.jpg

Rá is fér az erősítés a VW-re, hiszen nagyon komoly mezőny jöhet össze 2019-ben a Világkupán, a Hyundai Michelisz Norbi és Gabriele Tarquini mellé leigazolta Augusto Farfust és Nicky Catsburgot, miközben az új Lynk & Co a Thed Björk, Yvan Muller, Andy Priaulx, Yann Ehrlacher négyessel támad jövőre. 

Kristoffersson egyébként 2009-ben indította el autós pályafutását, és első teljes évében (2012) megnyerte az STCC-t egy biogáz hajtású Volkswagen Sciroccoval. Ugyanabban a szezonban bajnok lett az olasz Superstars  sorozatban az Audi Sport Italia színeiben. 

2013-ban és 2015-ben is győzött a Skandináv Porsche Carrera kupában, és utóbbi szezonban ment először teljes évet a Ralikrossz VB-n, ahol harmadik lett. 16-ban már a második helyen zárt, az elmúlt két évben pedig bajnok lett, miközben rendre élmenőnek számított az STCC-ben.

Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy Kristoffersson melyik csapatnál indulhat. A Volkswagen hivatalos bejelentést még nem tett, ám a pletykák szerint Huff mellett Mehdi Bennani is marad a márkánál, azaz a szabályok értelmében ha Kristoffersson jön, akkor kell majd mellé egy negyedik pilóta is. 

Hozzászólások