WTCC - Sikert vár a Honda Szlovákiától
Sikert vár a Honda Szlovákiától
Fotó: Castrol Honda Racing Media

Sikert vár a Honda Szlovákiától

LantiLanti
2015/06/18 18:43

Három forduló, két győzelem; érthető, hogy a szokottnál egy picit jobb a hangulat mostanában a Honda családon belül. Bár a TC1-es Civic erőből még mindig nincs egy szinten a Citroënekkel, az egyértelműen látható, hogy fokozatosan csökken a különbség a két márka között.

Ám nem ez az egyetlen ok, ami miatt a hondás pilóták nem titkolt optimizmussal érkeznek Szlovákiába. A Dióspatony mellett található pálya karakteres, hosszú, nagy sugarú, maximum kisebb gázelvételt igénylő kanyarjai az elmúlt években rendre kedveztek a Civic-nek.

2013-ban taroltak a Hondák, az időmérőn megszerezték az első három helyet, és ezt meg is őrizték az első futam végéig. Ilyenre azóta sem volt példa a márka WTCC-s történelmében. A tavalyi versenyt az özönvízszerű eső tette emlékezetessé, ám egy Honda dobogó így is összejött, az éveleji komoly Citroën fölény ellenére Norbi odafúrta magát az első háromba, és megszerezte első dobogós helyezését a TC1-es Civic-kel.

"A Slovakiaring egy nagyon fontos pálya számunkra. 2013-ban minden tökéletesen ment az időmérőn és a futamokon is. Itt mindig egy picit nagyobb rajtunk a nyomás, és az elvárás is megnő. Az oroszországi sikerek miatt mi is 60 kiló pluszsúly kapunk, ami egy picit megnehezíti majd a dolgunkat, de nagyon szeretem ezt a pályát. Technikás, könnyű hibázni, ezért oda kell figyelni a beállításokra" - mondta Gabriele Tarquini.

Tiago Monteiro remek hangulatban utazhat a Felvidékre, a portugál pilóta nemrég egy 19 hónapos nyeretlenségi időszaknak vetett véget Moszkvában, és láthatóan jól érzi magát a TC1-es Civic-ben.

"A Slovakiaring általában fekszik az autóinknak, úgyhogy magabiztosak vagyunk. Komolyan igénybe vesz ez a pálya, de szerencsére kiváló adatokkal rendelkezünk, amelyek segítenek majd az autó pontos beállításában" - fogalmazott.

A portugál egy hete még Le Mans-ban küzdött az elemekkel, az LMP1-es géposztályban indult a ByKolles csapat színeiben a CLM P1/01-AER prototípussal, és bár nem teljesítettek annyi kört a 24 óráson, amennyi a hivatalos értékeléshez kellett volna, azért sikerült eljutniuk a kockás zászlóig.

Hozzászólások