WTCC - Shedden nehéz helyzetben, de visszatérne a BTCC-be
Shedden nehéz helyzetben, de visszatérne a BTCC-be
Fotó: fiawtcr.com

Shedden nehéz helyzetben, de visszatérne a BTCC-be

LantiLanti
2020/02/25 14:20

Nagyon későn kapott csak tájékoztatást az Audi kiszállásáról, így elég nehéz helyzetbe került Gordon Shedden, ám még nem tett le róla, hogy idén visszatérjen a Brit Túraautó Bajnokságba, ahol korábban háromszor is bajnok lett.

A skót pilóta két nagyrészt keserves, de saját elmondása szerint nem haszontalan évet töltött a Túraautó Világkupán mint az Audi gyári versenyzője, ám a német márka tavaly év végén bejelentette, nem támogatja tovább a WTCR-t. 

"Minden nagyon későn történt az Audi visszalépése körül, és igazából kicsit sokkolt is a bejelentés. Már javában novembert írtunk, amikor velünk közölték a hírt, és addigra a legtöbb helyen kialakultak a tervek 2020-ra. Távolról sem ideális helyzet, de van ilyen a motorsportban" - mondta Shedden az Autosportnak. 

A korábbi Honda-versenyző két év alatt mindössze egy győzelemnek és egy harmadik helynek örülhetett, tavaly pedig csak 26. lett az összetettben. Ennek ellenére úgy érzi, nem volt kidobott idő, amit a Világkupán töltött.

"Sok szempontból jót tett nekem ez a két év, amit az otthontól távol töltöttem. Sok tanultam, és bár az eredmények nem jöttek, most mégis jobb versenyzőnek tartom magam, mint előtte."

Shedden hamarosan visszatér korábbi brit csapatához, a Team Dynamic-hez, de egyelőre csak mint beugró tesztversenyző. Rég jó barátját, a WTCR-szakkomentátor Matt Nealt helyettesíti majd a szezon előtti teszteken, aki egy kerékpáros baleset következményeit próbálja kiheverni. 

A skót pilóta szívesen visszatérne a BTCC-be, de csak megfelelő feltételekkel. 

"BTCC továbbra is rendkívül erős, de csak egy olyan autóba ülnék be, amivel van esélyem nyerni, és harcban lenni a bajnoki címért" - zárta Shedden. 

Megkeresésünkre az Audi Sportnál elmondták, Shedden mellett már Niels Langeveld és Jean-Karl Vernay sem tartozik a német márka gyári pilótái közé. Azt is megtudtuk, hogy Comtoyou Racing továbbra is dolgozik azon, hogy legyenek Audik a WTCR-ben, ám ez kizárólag teljesen privát finanszírozással, az Audi Sport támogatása nélkül valósulhat meg. 

Hozzászólások