WTCC - Shedden: bevallom, nem álltunk készen tavaly Marrakesh-ben
Shedden: bevallom, nem álltunk készen tavaly Marrakesh-ben
Fotó: fiawtcr.com

Shedden: bevallom, nem álltunk készen tavaly Marrakesh-ben

LantiLanti
2019/02/18 11:51

2018-as WTCR szezon egyik legnagyobb meglepetését a háromszoros brit bajnok Gordon Shedden okozta, akinek a vártnál sokkal jobban meggyűlt a baja a BTCC-ről való átállással.

Míg csapattársa, Jean-Karl Vernay sorra hozta a győzelmeket és dobogós helyeket, addig a szimpatikus skót sokszor örülhetett, ha bekerült a pontszerzők közé.

Kattints ide, és kövesd az Instagramon is a WTC Blogot

Sheddennel nemrég Alexandra Legouix, a WTCR pitriportere készített interjút a MotorsportDays magazinban, ahol az Audi gyári támogatott túraautósa elismerte, tavaly Marrakesh-ben nagyon messze voltak az ideális felkészültségtől.

"Nem álltunk készen. Nem volt elég időnk lefektetni az alapokat, úgyhogy éreztük, küszködni fogunk. Az első hétvégén egyből nyilvánvalóvá vált, hogy 2018 az alapozásról fog szólni" - idézi Sheddent a MotorsportDays.

"Nem ismertem az ellenfeleimet, sem a pályán, sem azon kívül. Olyanok ellen kellett versenyeznem, akik évek óta együtt mennek, és nagyon magas szinten teljesítenek. Sosem mentem korábban utcai pályán, miközben a naptárban volt négy nagyon kemény városi kör. Nem ismertem az autót, a gumit, és a csapatot sem igazán. Ráadásul minden hétvégén összesen két harminc perces edzésre volt lehetőség, és már jött is az időmérő."

Shedden szezon előtti felkészülését az időjárás is befolyásolta, a skót pilóta elég sokszor futott bele esőbe a teszteken, így minimális száraz tapasztalattal vágott neki a szezonnak. Szerinte nem véletlen, hogy amikor végre összejött a győzelem, arra pont Wuhanban került sor.

"Ez volt az egyetlen olyan helyszín a naptárban, ahol mindenki újoncnak számított, hiszen egy vadonatúj pályáról beszélünk. Ugyanonnan indultunk, és végül sikerült nyernem."

Shedden azt is elmondta, a világjáró WTCR-ben nagyon más az élet, mint a brit bajnokságban volt. Rengeteget kell utazni, így többször is nagyon oda kellett figyelnie, hogy eleget tudjon aludni a versenyhétvégék előtt.

Azt is nagyon érdekesnek tartotta, hogy szombaton és vasárnap ütötték-verték egymást az ellenfelekkel pályán, majd hétfőn gyakran együtt vártak a hazafelé tartó repülőre.

Az interjúból néhány nap múlva még szemlézünk részeket, de aki szeretné eredetiben elolvasni, az megteheti a MotorsportDays oldalán.

Hozzászólások