Shedden akkorát kapott, hogy az oldalablak is kiesett

shadow

A Hungaroringhez képest jelentősen jobban sikerült Gordon Shedden számára a nürburgringi WTCR hétvége. A 25 kilométeres Nordschleife sokkal inkább kedvezett a hosszú tengelytávú, jó légellenállású Audi RS3 LMS-nek, és bár a puszta eredmények nem tükrözik, a skót versenyző nem zárt rossz fordulót.

A csütörtöki időmérőn a nyolcadik helyet szerezte meg, ám utólag kapott egy 10 helyes büntetést, mert a felügyelők szerint - a szabadkártyás René Rasttal együtt - nem lassított le eléggé sárga zászlónál.

"Lassítottunk, de nem volt elég. Igaz, azt nem tudták megmondani, mennyivel kellett volna többet, úgyhogy számomra egy kicsit furcsa volt ez az egész" - mondta Shedden a TouringCars.net-nek.

A versenyen azonban megmutatkozott a háromszoros brit bajnok tudása, a 17.-ről a hetedik helyig jött előre. A másik két futam sorsa viszont sajnos már a pénteki időmérőn eldőlt, amikor Flash csak a 15. rajtkockát tudta elcsípni.

Így is próbálkozott becsülettel, a második futamon nyolcadikként intették le, ám menet közben volt egy ütközése Gabriele Tarquinivel, amiért a felügyelők őt látták felelősnek, és 30 másodperces büntetést szabtak ki rá, így végül utolsóként zárt. A harmadik versenyen 13.-ként zárt.

Az utolsó futam leintését követően Tom Coronel panaszkodott rá egy sort, a holland elmondta, többen is nekimentek, Sheddentől pedig kifejezetten sok ütést kapott. A skót nehezen tudta hova tenni a dolgot.

Shedden_nord_18.jpg

"Az egész hétvégén hozzá sem értem Tomhoz, úgyhogy nem tudom, miről beszél. Egyetlen kontakt volt köztünk, amikor olyan erővel jött nekem, hogy leesett az utasoldali ablak."
"Azt láttam, hogy párszor összeért JK Vernay-vel a harmadik futamban. Egymás mellett mentek, valószínűleg ott történt néhány kontakt. Talán összekeverte a két Audit, mert én egész hétvégén hozzá sem értem."

Mindezek ellenére bizakodva utazott haza a Nordschleiféről.

"Egyértelműen fejlődtünk az autóval, és fantasztikusan éreztem magam a kormány mögött. A csütörtöki az idei év egyik legjobb napja volt eddig."
"A következő hétvégén Zandvoortban versenyzünk, utána viszont lesz egy kis időm feldolgozni az élményeket. Ez az első néhány futam igen zsúfoltra sikerült, és a bajnokság nekem valamit a csapatomnak is nagyon új terület. Jó lesz kicsit kielemezni, amink van, és remélem, nagyot ugrunk előre Vila Realra" - zárta Shedden.

A skót pilóta három forduló után 14. a bajnokságban.