WTCC - Sebastien Loeb bármelyik bajnokságra nyitott
Sebastien Loeb bármelyik bajnokságra nyitott

Sebastien Loeb bármelyik bajnokságra nyitott

Lanti ·
2018/12/01 19:23

A Citroën ralicsapata ma hivatalosan is elismerte, nem lesz harmadik autójuk a Rali Világbajnokságon, így Sebastien Loeb jövőre egyetlen futamon sem indul majd a WRC-ben.

A döntés azt követően született meg, hogy a Citroën Racing csapatvezetője, Pierre Budar múlt hétvégén tárgyalt a korábbi főtámogató Abu Dhabi képviselőivel, és nem sikerült megállapodniuk a folytatást illetően. 

Bár a közel keleti állam a pletykák szerint 2020-ban visszatérhet a francia csapat szponzoraként, jövőre nélkülük csak két autó indítására futja a büdzséből, amit a két egész évre nevezett pilóta, Sebastien Ogier és Esapekka Lappi vezet majd. 

A PSA konszern legendája, Sebastien Loeb az Autosportnak elismerte, a privát Peugeot 3008 DKR-el zajló Dakar-program mellett egyelőre nincs semmije a 2019-es évadra. 

"Egyelőre nincs semmim, és nyitott vagyok a tárgyalásra bármelyik bajnokságból bármelyik csapattal" - fogalmazott Loeb az Autosportnak.

A francia klasszis szabadideje azt követően ugrott meg jelentősen, hogy a Peugeot nemrég bejelentette, kiszáll a Ralikrossz Világbajnokságból, ahol Loeb az elmúlt három szezon töltötte. 

Amennyiben a kilencszeres ralivilágbajnok jövőre is a PSA konszern színeiben szeretne menni, a WTCR Túraautó Világkupa tűnik az egyetlen megoldásnak, ahol idén Aurelien Comte és Mat'o Homola is nyert egy futamot a Peugeot 308 TCR-el. 

A WTCR mezőnye jövőre jelentősen megerősödhet, és ez új kihívást jelenthet a WTCC-ben hat futamot megnyerő Loeb számára. Ráadásul a Peugeot-ra is ráfér az erősítés túraautós fronton. 

Hozzászólások