WTCC - Saját pilótája lesz Michelisz Norbi új márkatársa Makaón
Saját pilótája lesz Michelisz Norbi új márkatársa Makaón
Fotó: Hyundai Motorsport

Saját pilótája lesz Michelisz Norbi új márkatársa Makaón

LantiLanti
2019/10/10 10:23

Ahogy arra korábban már utaltunk, változik a BRC - Hyundai csapat felállása a makaói WTCR hétvégén, mivel helyettest kell találni a GT Világkupán induló Augusto Farfusnak. 

A választás a Hyundai junior programjába tartozó, és jelenleg a M1RA-nál versenyző Luca Engstlerre esett, aki idén másodszor állhat rajthoz a WTCR-ben, de először szerezhet pontot. Legutóbb ugyanis szabadkártyásként vett részt a szlovákiai hétvégén. 

A 19 éves német idén is rendkívül aktív, a télen megnyerte az TCR Ázsiát és a TCR Malajziát, illetve sokáig a TCR Európa-kupa bajnoki címére is esélyes volt a M1RA-Hyundai-jal. Jelenleg ötödik az összetettben, és a dobogó egyáltalán nem kizárt. 

A Hyundai idén indította el tehetségképző programját, melynek keretében a márka gyári versenyzői és mérnökei segítik az öt kiválasztott pilótát. Közülük egyértelműen Engstler a legismertebb, így nem meglepő a koreaiak döntése. A német pilótának jelenleg csak Makaóra van szerződése, ám egyre többet hallani arról, hogy akár már jövőre egész szezont mehet a WTCR-ben. 

"A Hyundai Motorsport Customer Racing és a junior program segítségével folyamatos a fejlődésem azóta, hogy először vezettem a Hyundai I30 N TCR-t a német bajnokságban. Először futamokat nyertem, aztán bajnokságokat, most pedig itt ez a hatalmas lehetőség a WTCR-ben" - mondta Engstler 
"Már elkezdtem a felkészülést, hiszen Makaó egy új pálya lesz számomra. A három verseny és a megterhelő kialakítás miatt fizikailag is nagyon nehéz hétvégére számítok. A WTCR annyira szoros bajnokság, hogy teljesen felkészülten kell megérkezned, úgyhogy minden percet kihasználok."

Luca Engstler édesapja, Franz nyomában jár, aki 2007 és 2014 között 164 versenyen vett részt a WTCC-ben, és néha még manapság is autóba ül. Engstler papa 2011-ben aratott rendkívül emlékezetes győzelmet Oscherslebenben. 

Hozzászólások