WTCC - Robert Dahlgren visszatér, hogy elrendezze a számlát Makaóval 
Robert Dahlgren visszatér, hogy elrendezze a számlát Makaóval 
Fotó: tcr.se

Robert Dahlgren visszatér, hogy elrendezze a számlát Makaóval 

LantiLanti
2019/11/07 14:36

Visszatér az Oscaro WTCR Túraautó Világkupába Robert Dahlgren, aki egy hétvégén, Makaóban helyettesíti majd Daniel Haglöföt a PWR Racing Cuprában.

A svéd pilóta, aki korábban, 2011-ben még a Volvo kísérleti szezonja során versenyzett a WTCC-ben, gyakorlatilag a főnökét váltja, hiszen a Skandináv TCR bajnokságban a PWR-el versenyez, és lett bajnok idén. 

Dahlgren számára kicsit a számla rendezéséről is szólhat a makaói vendégszereplés. 2011-ben versenyzett utoljára itt még a Volvo C30 S2000-el, leggyorsabb volt az időmérő első szakaszában, a Q2-ben viszont összetörte az autót és a hüvelykujját is, így még a futamok előtt véget ért számára a hétvége. 

"Hálás és büszke vagyok, hogy a PWR-t képviselhetem a WTCR-ben. Az egész csapat együtt dolgozott az autó javításán, mi otthon a Skandináv TCR-ben, és a többiek a nemzetközi porondon a WTCR-ben. Ezért lesz rendkívül izgalmas látni, hogyan viselkedik majd a Cupránk egy ilyen különleges környezetben. Makaó a világ egyik legmenőbb pályája" - fogalmazott Dahlgren. 

A hivatalos indoklás szerint Haglöf, aki egyen a csapat társtulajdonosa is, azért lépett vissza a korábbi Volvo-pilóta javára, hogy több figyelmet fordíthasson a szervezésre. Malajziában viszont visszatér, így nem lepne meg, ha valamilyen más indok is meghúzódna a háttérben. 

"Robert az egyik legjobb versenyző, aki ellen valaha mentem. Komoly értéke a csapatunknak, amit Pokerrel (Peter Wallenberg) közösen alapítottunk. Nagy élmény lesz látni az egyik Cupránkban Makaón. Nem akármilyen kihívás előtt áll, de rendelkezik minden tapasztalattal, ami ahhoz kell, hogy egyből pontokat szerezhessen" - mondta Haglöf. 

Haglöf idén mutatkozott be a WTCR-ben, és az év első felének egyik legkellemesebb meglepetése volt. Hamar bizonyította, hogy jobb napokon képes felvenni a versenyt a mezőny legjobbjaival, és már a második hétvégéjén dobogóra állt a Hungaroringen. 

Később hullámzóbbá vált a teljesítménye, de a Ningbóban elérti ötödik hely mutatja, ő tényleg nem a tipikus "én is vezetni akarok" csapattulajdonos. Jelenleg 24. a bajnokságban, hat ponttal Tassi Atika mögött. 

Hozzászólások