WTCC - Rob Huff dupla hétvégéje
Rob Huff dupla hétvégéje
Fotó: WTCC Media, Rotek Racing

Rob Huff dupla hétvégéje

LantiLanti
2014/06/19 12:52

Keveseknek adatik meg mindaz, amit Rob Huff ezen a hétvégén átélhet, a Lada Sport Lukoil gyári pilótája egyazon napon versenyezhet Európa két talán legnagyobb presztízsű versenypályáján, Spa-Francorchamps-ban és a Nürburgring Nordschleifén.

A 2012-es túraautó világbajnok egyszerre vesz részt a WTCC utolsó európai állomásán és a Nürburgringi 24 óráson, ahol a Rotek Racing színeiben Robb Holland és Kevin Gleason társaságában vezeti az Audi TTRS-t. A két pálya mindössze 70 kilométerre található egymástól, de így sem lesz egyszerű dolga a Lada pilótájának.

Szombaton Spa-ban két szabadedzés és egy időmérő vár rá, utóbbi délután négykor ér véget (bár a Lada potenciálját ismerve Huff számára valószínűleg korábban), pontosan akkor, amikor Németországban elrajtol a 42. ADAC Zurich 24h-Rennen. A brit pilóta tehát a kvali után egyből a Zöld Pokol felé veszi az irányt, hogy aztán vasárnap dél környékén már ismét Spa-ban legyen a két WTCC futamra.

"Elképesztően izgalmas hétvége áll előttem, hiszen két legendás pályán versenyezhetek gyors egymásutánjában. Ritkán adódik ilyen lehetőség az ember életében, de ezek azok a pillanatok, amelyekért igazán megéri autóversenyzőnek lenni, úgyhogy már nagyon várom, hogy kormány mögé ülhessek Spaban valamint a Nordschleifén" - mondta Huff.

A Nürburgring 24 óráson egy többé-kevésbé összeszokott csapat tagja lesz a Lada pilótája, Hollanddal és Gleasonnel tavaly megnyerte az amerikai 25 Hours of Thunderhill versenyt, idén pedig szintén velük indult Ausztráliában a Bathurst 12 óráson. A Norschleifén rendezett legendás egésznapos viszont minden korábbinál komolyabb kihívást jelent majd.

"Örülök, hogy sikerült teljesíteni az induláshoz szükséges hatórás kvalifikációs versenyt. Biztos vagyok benne, hogy a Rotek Racing rendelkezik a szükséges képességekkel, hogy jó eredményt érjen el a hétvégi 24 óráson. Jó érzés ismét egy csapatban lenni Robb Hollanddal valamint Kevin Gleasonnal, és azt hiszen nem lehet más célunk, mint a legjobb fronthajtású autóként végezni a Rotek Audi TTRS-el."

Amíg a Nordschleifén a kategóriagyőzelem lesz a cél, addig Spa-ban inkább a tisztes helytállás, Huff ugyanis beismeri, az ardenneki pálya nem kedvez majd a Lada Grantának.

"Ami a WTCC futamot illeti, visszafogottabbak az elvárásaim. Bár az ORECA egy nagyon erős motort épített a Grantához, az autó rossz aerodinamikai tulajdonságai miatt a hosszú gyors szakaszokon hátrányban leszünk a Citroenekhez, Chevrolet-khez és Hondákhoz képest."

"Csak az esőben bízhatunk, ami egyébként nem ritkaság az ardenneki erdőkben. A Granta eddig jól viselkedett ilyen körülmények között, úgyhogy ha esik, az pontokat jelenthet számunkra" - zárta Huff.

A spai WTCC hétvége pénteken 12:30-kor kezdődik egy félórás teszttel. A szombat délelőtti szabadedzéseket ismét élőben, magyar kommentárral követhetitek nyomon a hosszabbitas.hu-n.

Az idei Nürburgring 24 óráson egy magyar egység is rajhoz áll, Walter Csaba, Walterné Dancsó Adrienn, Kovács Tamás és Frederik Ledoux egy BMW M3-mal indul a kilencfős V6 kategóriában.

Hozzászólások