WTCC - A WTCR főnöke elmondta, hány egész éves nevező és márka lesz idén
A WTCR főnöke elmondta, hány egész éves nevező lesz idén
Fotó: fiawtcr.com

A WTCR főnöke elmondta, hány egész éves nevező és márka lesz idén

LantiLanti
2020/09/02 08:25
Szeptember 12-13 között rajtol az idei Túraautó Világkupa szezon, és bár az újranyitott nevezési időszak augusztus közepén lejárt, a bajnokság egyelőre nem hozta nyilvánosságra az indulók hivatalos listáját. 

Ennek oka, hogy mostanáig 19 pilótát jelentettek be hivatalosan, ám Francois Ribeiro szerint ennél többen neveztek egész évre, és a WTCR mindenkinek meghagyja a lehetőséget, hogy akkor álljon a nyilvánosság elé, amikor neki a legkedvezőbb. 

A promóter Eurosport Events vezetője egy interjúban nemrég elmondta, hány állandó indulóra és márkára számíthatunk az idén csak Európát érintő, 6 hétvégés szezonban. 

"Egy picit még titokban tartjuk (a nevezési listát), mivel van néhány pilóta, akinek a bejelentése mostanság esedékes. De nagyon elégedettek vagyunk azzal, hogy milyen sokan érdeklődnek a WTCR iránt még ezekben a nehéz és példátlan időkben is. Részleteket tehát most még nem árulhatunk el, de annyit igen, hogy 20 egész éves nevező lesz a rajtrácson, és még pár szabadkártyás minden hétvégén" - mondta Ribeiro. 

Ez azt jelenti, hogy egész évre nevezett autóból már csak egy van, amelyről nem tudunk, és úgy tűnik, valamelyik már korábban bejelentett márkáról (Hyundai, Honda, Lynk & Co, Audi, Cupra, Alfa Romeo) van szó, mivel Ribeiro azt is megerősítette, hogy idén hat gyártó lesz jelen a sorozatban.

Mindez kontrasztban van azzal, amit az Eurosport Hungary korábban pletyka szinten hallott, nevezetesen, hogy van egy csapat, amely egy hetedik gyártó autójával indulna a WTCR-ben. Elképzelhető az is, hogy a szóban forgó alakulat végül szabadkártyásként érkezik. 

Ribeiro szavaiból kiindulva tehát a vendég nevezőkkel együtt 21-22 autó indulhat minden hétvégén, ami a tavaly 26-hoz képest egyáltalán nem rossz koronavírus járvány idején. 

Így fest jelenleg az egész éves nevezők listája:

mezony-0828.jpg

Hozzászólások