WTCC - Repül a WTCC
Repül a WTCC

Repül a WTCC

LantiLanti
2013/08/20 10:58

WTCC_repulon

Ami nekünk unalmas várakozás, és ólomlábakon járó nyári szünet, az a WTCC szervezőinek kőkemény munka. A logisztikai csapat hetek óta azon dolgozik, hogy a Túraautó Világbajnokság mezőnye és felszerelése eljusson Argentínából az Egyesült Államokba, Sonomába.

A bajnokság hivatalos honlapja szerint jól halad a költözködés, az első versenyautók már meg is érkeztek a san franciscoi repülőtérre.

A csapatok és a bajnokság teljes felszerelését tartalmazó 29 konténer három nappal a termas de rio hondoi futamok után, augusztus hetedikén indult el kamionon a buenos airesi repülőtérre. Az egynapos utazás után a rakományt két Atlas Air teherszállító repülőre tették, amelyből az egyik augusztus 13-án fel is szált, majd sikeresen landolt San Franciscoban.

A másik gép augusztus 14-én indult volna, de műszaki okok miatt halasztani kellett a felszállást. Jelen állás szerint kereken tíz nap késéssel, szombaton, augusztus 24-én indul a milliókban is csak nagy számmal leírható értékű rakomány.

San Franciscoban ismét kamionra teszik a konténereket, és a konvoj szeptember 3-án kora reggel indul Sonomába. Az amerikai hétvége szeptember 6-án rajtol egy fél órás teszttel.

A logisztikáért a WTCC hivatalos partnere, a DHL és a Weitracon felel.

Fotó: WTCC Media

Írta: Lanti

Hozzászólások