WTCC - René Rast visszatérne a WTCR-be
René Rast visszatérne a WTCR-be
Fotó: fiawtcr.com

René Rast visszatérne a WTCR-be

LantiLanti
2018/06/07 10:03

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) tavalyi bajnoka, az Audi gyári pilótája a Nordschleifén próbálhatta ki magát az Oscaro WTCR Túraautó Világkupában, és bár a szabadkártyás bemutatkozás nem éppen a legjobban sikerült, a német versenyző szívesen indulna több futamon is a sorozatban.

Rast az edzéseken kiváló teljesítményt nyújtott a számára ismeretlen Audi RS3 LMS-sel, ami nem meglepő, a 25 km-es nagy-Nürburgringen ugyanis a pályaismeret minden másnál fontosabb tényező. 

A korábbi LMP1-es versenyző volt a leggyorsabb mindkét szabadedzésen, majd az első időmérőn hatodik lett, ám egy büntetés miatt (nem lassított le eléggé sárga zászlónál) végül csak a 15. helyről rajtolhatott, ahonnan a hatodik helyig jött előre. 

A vasárnapi kvalin aztán egy kilencedik időt futott, így a fordított rajtrácsos futamon jó esélye volt a győzelem megszerzésére is, ám az első kör legelején ütközött Rob Huffal, és annyira megsérült az Audi, hogy ott véget is ért számára a hétvége. Ennek ellenére, vagy talán pont ezért, szívesen indulna még WTCR-futamokon.

"Szeretnék visszatérni, és még versenyezni ebben a bajnokságban. Kihívás vezetni ezt az autót, különösen itt a Nordschleifén. Jó kis feladat ez a versenyzők számára, de WTCR tele van remek képességű pilótákkal, akikkel szívesen harcolnék még a dobogóért. Meglátjuk, milyen lehetőségeket tartogat a jövő" - mondta Rast a Motorsport.com-nak. 

Tekintve, hogy a Audi komoly pilótaállománnyal rendelkezik, ha Rast szavai nem csak udvariasságból hangoztak el, elméletben nincs komoly akadálya a dolognak. Persze jó kérdés, hogy az Endurance Világbajnoksághoz és a DTM-hez szokott pilóta tényleg ezt akarja-e. 

Az azóta eltelt időben egyébként érte őt néhány kaland, óriásit esett a DTM lausitzringi első futamán, ám az Audi R5 DTM becsületére legyen mondva, sértetlenül szállt ki az autóból. A múlt hétvégi hungaroringi versenyeken már ismét rajthoz állt, és az első futamon negyedik lett. 

Hozzászólások