WTCC - Plusz egy Renault és egy Alfa Romeo csatlakozik a mezőnyhöz Zolderben
Plusz egy Renault és egy Alfa Romeo csatlakozik a mezőnyhöz Zolderben
Fotó: TCR Australia

Plusz egy Renault és egy Alfa Romeo csatlakozik a mezőnyhöz Zolderben

LantiLanti
2020/09/09 12:26
Két szabadkártyás induló teszi teljessé a hétvégi zolderi WTCR-nyitány mezőnyét; a bejelentett 20 állandó autóhoz még egy Renault Mégane RS TCR és egy második Alfa Romeo Giulietta Veloce TCR csatlakozik. 

Az FIA és az Eurosport Events az idei rendkívüli szezonra igyekezett könnyíteni a vendégpilóták helyzetén: egyrészt lefelezték a nevezési díjukat (10 ezer helyett 5 ezer euró), másrészt 20 helyett csak 10 kiló pluszsúly kapnak. Pontokat azonban továbbra sem szerezhetnek. 

Zolderben két szabadkártyás induló lesz. Az egyikük az TCR Ausztráliából jól ismert Dylan O'Keeffe, aki odahaza annál a Garry Rogers Motorsportnál versenyez (ha elindul a szezon), amely idén besegített Vukovic Motorsportnak az Renault Mégane RS fejlesztésében. 

O'Keeffe augusztusban a Salzburgringen tesztelt a Vukovicséknál, és azóta nem utazott haza, így a hétvégén ő vezetheti szabadkártyásként a csapat második Renault-ját az egész évre nevezett Jack Young mellett.

A másik szabadkártyást még nem jelentették be hivatalosan, ám más csapatok sajtóanyagából kiszivárgott a hír. Jean-Karl Vernay mellett lesz egy második Alfa Romeo Giulietta Veloce a Team Mulsanne-nál, amelyet a korábbi GP2-es menő Luca Filippi vezet majd.

A 35 éves olasz pilóta 2018-ig formaautóval versenyzett, a GP2 mellett indult az Indycarban és a Formula E-ben is. Tavaly aztán a TCR Europe-ban próbálta ki magát a BRC Racingnél, aminek egy pole és egy dobogós hely lett a vége. 

A zolderi WTCR-forduló mezőnye:

mezony-zolder-wtcr.jpg

Hozzászólások