WTCC - Remekül mentek a WTCR-pilóták a Spa500 endurance versenyen
Remekül mentek a WTCR-pilóták a Spa500 endurance versenyen
Fotó: tcrspa500.com

Remekül mentek a WTCR-pilóták a Spa500 endurance versenyen

LantiLanti
2019/10/09 11:39

A hétvégén megrendezték az első olyan hosszútávú versenyt, amelyen kizárólag TCR-autók vettek részt, ráadásul Spa-Francorchamps-ban, a hosszútávú túraautózás bölcsőjében. 

A TCR Spa 500-at a Creventic, a Dubai 24h és a 24h Series promótere szervezte, ám végül nem tartott 500, csak 454 körig, mivel hamarabb elérték a 23 órás időlimitet. Állítólag azért nem lehetett 24, mert pontosan egész napos verseny csak a "nagy" Spa 24h lehet a belga pályán. 

Az első versenyre összegyűlő mezőny kicsit szerényebb volt, 17 indulóból végül heten értek célba, ám a WTCR- és WTCC-kötődésű versenyzők remekül mentek.

A győzelmet a Red Camel-Jordans.nl csapat szerezte meg a DSG-s Cuprával; az autót Tom Coronel, Pepe Oriola, valamint Ivo és Rick Breukers vezette. Ivo amúgy a Creventic tulajdonosa és vezetője. 

A második helyen a DG Sport Peugeot 308 TCR végzett, benne többek között Aurelien Comte-tal. Mikel Azcona csapata, a Topcar Sport with Bas Koeten Racing harmadikként zárt a Cuprával, és ezt az egységet erősítette a nürburgringi szabadkártyás Antti Buri is. 

A TCR Spa 500-on rajthoz áll Rob Huff csapata, a Teamwork Huff Motorsport is két Audi RS3 LMS-sel. Az abszolútban hetedikek és kilencedikek lettek, a Pro/Am kategóriában pedig a harmadik-negyedik helyen zártak. Huffy ezúttal nem ült autóba. 

A TCR Spa 500 végeredménye ITT

Hozzászólások