WTCC - Red Bull-pilóta lett a felvidéki magyar szimulátor-versenyző
Red Bull-pilóta lett a felvidéki magyar szimulátor-versenyző
Fotó: Red Bull Media

Red Bull-pilóta lett a felvidéki magyar szimulátor-versenyző

LantiLanti
2020/04/06 17:36
Ma 19:30-tól az eSport WTCR előszezon első fordulóján vesz részt a virtuális Hungaroringen, ám előtte még egy fantasztikus hír közölt a felvidéki magyar Bánki Bence: idén a Red Bull Racing Esports színeiben szimulátorozik majd.


A szlovákiai születésű, de jelenleg Budapesten élő versenyző a Red Bull virtuális versenycsapatának 12. tagja lett, és a török Cem Bolukbasi mellett ő a második, aki Európa keleti feléből érkezve csatlakozhatott a társasághoz. 

Bánki Bence 2016-ban kezdett el versenyszerűen szimulátorozni, és két évre rá azzal hívta fel magára a nemzetközi figyelmet, hogy megnyerte az első Oscaro WTCR Esport bajnokságot. Tavaly már a virtuális ADAC GT Masters sorozatban ment, ahol harmadikként zárt, de a szimulátoros WTCR-t sem hagyta magára; ott negyedik lett az összetettben.

"Hatalmas megtiszteltetés, hogy csatlakozhatok a Red Bull Racing Esports csapatához, de egyben egy felelősség is, amit komolyan veszek. Minden szimulátoros álma, hogy egy ilyen fantasztikus márkát képviselhessen. A csapat nagyon segítőkész volt az első pillanattól kezdve, így azonnal otthon éreztem magam" - mondta Bánki. 
"2020 egy rendkívül intenzív év lesz, és a célom, hogy még komolyabb eredményekhez segítsem a csapatot mind túraautózásban, mint a GT-ben. Ugyanúgy szeretjük a versenyzést, és hiszem, hogy együtt elérhetjük a céljainkat."

Bánki Bence a negyedik legjobb idővel jutott be a ma kezdődő eSport WTCR előszezon nyitó versenyére, ahol Esteban Guerrieri 86-os Honda Civic Type-R-jével indul majd. Vele együtt hét magyar szimulátoros, és két hazai pilóta, Michelisz Norbi valamint Tassi Attila lesz ott a 31 fős mezőnyben. 

Hozzászólások