WTCC - Hivatalos: Andy Priaulx távozik a Lynk & Co-tól, Thed Björk viszont marad
Hivatalos: Andy Priaulx távozik a Lynk & Co-tól, Thed Björk viszont marad
Fotó: fiawtcr.com

Hivatalos: Andy Priaulx távozik a Lynk & Co-tól, Thed Björk viszont marad

LantiLanti
2020/06/15 09:17
A Cyan Racing hétfő reggel hivatalos közleményben tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy Thed Björk a 2020-ban is marad a csapat versenyzője, a háromszoros világbajnok Andy Priaulx viszont egy szezon után távozik a Lynk & Co-val versenyző svéd alakulattól. 

A brit pilóta, aki a hétvégén fiával közösen indult a virtuális Le Mans 24 óráson, tavaly kilenc év után tért vissza a túraautózás világába, ahol a 2005 és 2007 között három vb-címet szerzett a BMW-vel. 

A szezon eleje nem a várakozásoknak megfelelően indult, egy-egy jobban sikerült futamot leszámítva általában elmaradt a márka másik három pilótájától. Az év végére viszont egyértelműen kezdett belejönni, és végül megnyerte a harmadik makaói futamot. 

"Nehéz és szívfacsaró döntés volt, de néha a kevesebb több. Meg kellett tennem ezt a lépést, hogy az autón kívül tudjak sikeres lenni, a fiam, Sebastian segítésében, aki az Egyesült Államokban fog versenyezni" - mondta Priaulx.
"Ez nem visszavonulás, de nem szeretnék olyan helyzetbe kerülni, amikor nem tudok száz százalékig elkötelezetten dolgozni a Cyan Racinggért. Tervezek tovább versenyezni, és sok időt akarok szánni Sebastian pályafutására, mert meg szeretném neki adni azt a támogatást, amit én kaptam édesapámtól a karrierem elején."

andy-es-seb-priaulx.jpg Fotó: Multimatic

"A koronavírus járvány, és Sebastian amerikai feladatai számomra lehetetlenné tették az eddigi helyzet fenntartását."
"Büszke vagyok rá, hogy részese lehettem az első kínai világbajnoki címnek, és sok sikert kívánok a Lynk & Co Cyan Racingnek. Szerintem idén jó esélyük lesz rá, hogy nagy eredményt érjenek el, és remélem, valahogy még összehoz bennünket a jövő."

Priaulx utódját később nevezi meg a csapat, a brit pilóta viszont még a Lynk & Co színeiben teljesíti a WTCR virtuális bajnokságát.

Thed Björk viszont biztosan marad a kínai márkánál, melynek első futamgyőzelmét éppen ő szerezte meg Marokkóban.

"Csapatként nagyon jó évünk volt 2019-ben, de személyesen többet reméltem. 2020-ban is a csapatbajnoki cím megszerzése lesz a legfontosabb cél, de én szeretnék előrébb végezni az egyéni összetettben, és az első helyért akarok harcolni" - jelölte ki a feladatokat Björk

bjork-19-nordschleife.jpg

"Volt még néhány tesztnapunk a koronavírus-karantén előtt, ami ígéretesen alakult, és ez önbizalommal tölt el. Sajnálom, hogy Andy távozik, jól együtt tudtunk dolgozni 2019-ben. A legjobbakat kívánom neki a jövőre."

A Cyan Racing csapatvezetője a világ legjobb túraautósai közé sorolja a két pilótát, ám elfogadja Priaulx döntését. 

"Boldogok vagyunk, hogy folytatódik az együttműködés Theddel, de közben sajnáljuk, hogy Andy távozik. Tiszteltben tartjuk a döntését, és kapcsolatban maradunk vele a jövőben. Már elkezdtük az új versenyző keresését a következő szezonra" - mondta Christian Dahl.

Az utóbbi időben már többször felmerült a pletyka Priaulx távozásával kapcsolatban, így a találgatások is megindultak a lehetséges utód személyéről. A legérdekesebb feldobott név egy másik háromszoros világbajnok, José Maria López, aki jelenleg a Toyota gyári versenyzője az Endurance Világbajnokságon. 

Elméletben nem lenne lehetetlen egy dupla program az argentin számára, hiszen a WEC és a WTCR versenynaptára nem ütközik, ám egyelőre érdemes helyén, azaz izgalmas pletykaként kezelni ezt. 

Így fest jelenleg a WTCR 2020-as mezőnye:

lista.jpg

Hozzászólások