WTCC - Priaulx szerint Catsburgot az egész fordulóról ki kellett volna zárni
Priaulx szerint Catsburgot az egész fordulóról ki kellett volna zárni
Fotó: fiawtcr.com

Priaulx szerint Catsburgot az egész fordulóról ki kellett volna zárni

LantiLanti
2019/10/26 14:50

Esteban Guerrieri futamgyőzelemmel, és az összetett első hely visszaszerzésével ünnepelte Suzukában a Honda világbajnoki részvételének 60. évfordulóját, ám a szombati első verseny egész más miatt marad majd emlékezetes. 

A hajrában Hyundai úgy próbálta meg még több ponthoz juttatni Michelisz Norbit, hogy a magyar pilóta elengedte csapattársát, Nicky Catsburgot, aki tét nélkül támadhatta az előttük haladó Andy Priaulx-t. 

Nem sokkal a helycsere után azonban megismétlődött a ningbói eset, a háromszoros világbajnok a belső, porosabb íven nagyon korán fékezett, és holland hátulról belement. Priaulx nagy erővel a gumifalba csapódott, Catsburg  viszont befejezte a futamot. A két versenyző nagyon másként látta az esetet. 


"Teljesen szándékos volt. Helyet cseréltek, és aztán lelöktek a pályáról. Ez volt a legsportszerűtlenebb manőver, amit életemben láttam. Szándékosan fegyverként használta az autóját, ami nagyon veszélyes. Gyári versenyzőként az ember nem mutathat ilyen példát a fiataloknak" - mondta Priaulx az Autosportnak. 
"Megölhettem volna egy sportbírót, megsérülhettem volna, vagy eltalálhattam volna Yannt. Szerintem egy ilyen után azonnal ki kéne zárni az egész hétvégéről." 

Catsburg ellenben a Lynk & Co versenyzőjét tartja felelősnek az ütközésért, aki szerinte egy váratlan és veszélyes manőverrel vágott be elé. 

"Féktávon húzódott elém, és rettentő korán fékezett. Kívülről persze úgy tűnhet, én löktem ki, de nem lehet egy ilyen húzásra számítani. Sajnálom, hogy a falnak csapódott, senkinek nem kívánok ilyet, különösen Andy-nek nem. Jó kapcsolatban vagyunk, de megértem, hogy most dühös" - reagált a holland. 
"Meglátjuk, mi lesz, de megkockáztatom, hogy szándékosan tette. Nem tudom, teljesen váratlan volt. Remélem, a felügyelők jó döntést hoznak majd."

642becc4f5f1e478c7d142dcd3b4ea14.jpg

Hogy a döntés jó-e vagy sem, azt mindenki döntse el maga a fenti videó alapján, ám tény: a felügyelők utólagos áthajtásos büntetést adtak Catsburgnak baleset okozásáért. De Priaulx sem úszta meg, egyrészt megszabadították egy ezrestől (euróban), mert a pálya széléről mutogatott a hollandnak, másrészt kapott egy 10 rajthelyes büntetést, mivel összegyűlt a három büntetőpontja. 

A harc egyre jobban élesedik a Hyundai és a Lynk & Co között, és mindkét tábor a legrosszabbat feltételezi a másikról. Az egyik szerint a kínai márka szeretné sportszerűtlennek és csalónak beállítani riválisát, és elérni, hogy megbüntessék őket, a másik vélemény viszont, hogy a koreaiak pilótái igyekeznek elfogadhatatlan eszközökkel előnyt szerezni. 

Holnap még lesz két futam, de már most háborús a hangulat. Priaulx például közölte, nem kíván beszélni Catsburggal, mert "nem bízik meg a gyerekben."

A videóval kapcsolatban csak egy megjegyzés: érdemes összehasonlítani, mennyivel később villan Ehrlacher féklámpája, mint Priaulx-é... 

Hozzászólások