WTCC - Pepe Oriola ülhet Borkovic helyére
Pepe Oriola ülhet Borkovic helyére
Fotó: WTCC Media

Pepe Oriola ülhet Borkovic helyére

LantiLanti
2014/11/05 12:19

Bár a Campos Racing hivatalos bejelentésére még várni kell, minden jel arra utal, hogy Pepe Oriola veheti át Dusan Borkovic helyét a spanyol csapatnál a WTCC makaói idényzáró hétvégéjén. Erről maga az érintett beszélt a WTCC Blog forrásának.

Mint ismeretes, a szerb pilóta azután lépett vissza az utolsó fordulótól, hogy kiderült, Pekingben megsérült keze nem javult, sőt csak romlott az állapota az azóta megrendezett két versenyhétvége során. Mivel a szóban forgó jobb kéz korábban már többször szenvedett súlyos károsodást, Borkovic ezúttal nem akart kockáztatni, és inkább lemondta a szereplést.

A Campos Racing TC1-es Chevrolet-ja viszont természetesen már úton van a helyszínre, így szinte magától értetődő volt, hogy valakit beültetnek a szerb pilóta helyére. Bár a hivatalos bejelentésre még várni kell, úgy tűnik, a beugró a spanyol Pepe Oriola lehet, aki idén éppen azért maradt ki a Túraautó Világbajnokság mezőnyéből, mert nem jutott neki TC1-es versenyautó.

A tavalyi második marrakeshi futam győztese eredetileg is ott lett volna Makaón, ám egy TC2T-s SEAT Leónnal tervezett indulni a Yokohama kupában. Az egyelőre még kérdés, hogy ilyen rövid idő alatt találnak-e beugrót a spanyol által hátrahagyott ülésre. A tizenéves tehetség ezen a hétvégén búcsúzik a WTCC-től, mivel pályafutását az édesapja nevéhez is köthető TC3 International Seriesben szeretné folytatni.

Oriola makaói szerepléséhez a legtöbbünkben igencsak negatív élmények fűződnek, tavaly kisebbfajta ámokfutást rendezett a kaszinóvárosban. Az első futamon az összetett második helyért harcoló Tom Chilton lökte neki a korlátnak, a másodikon pedig a dobogóra hajtó James Thompsonnal játszotta el szinte pontosan ugyanezt. A felügyelők is lecsúsztak Oriola szintjére, az első esetet 30 másodperces büntetéssel, a másodikat viszont mindössze figyelmeztetéssel torolták meg, így Pepe megtarthatta a pályán megszerzett második helyezését.

Azóta viszont eltelt egy év, Oriola idősebb lett, és egyébként is mindenki megérdemel egy második esélyt, ám az biztos, hogy fél szemünk mindig a hebrencs spanyolon lesz, és csak remélni tudjuk, hogy ez alkalommal messzire elkerüli az összetett negyedik helyre pályázó Michelisz Norbit.

Íme két videó Oriola tavalyi művészetéről:

De ha már a Camposnál tartunk, nemrég még egy pletyka eljutott hozzánk, mely szerint John Filippi jövőre már egy TC1-es Chevrolet Cruze-t vezethet a spanyol csapatnál. Információink szerint ez úgy lehetséges, hogy az RML a tél során újabb autókat épít majd, bár ezzel kapcsolatban még várjuk a hivatalos megerősítést a brit csapat részéről.

Hozzászólások