WTCC - Pár nap múlva lesz a tárgyalás, ami Michelisz Norbi pontjait is érintheti
Pár nap múlva lesz a tárgyalás, ami Michelisz Norbi pontjait is érintheti
Fotó: fiawtcr.com

Pár nap múlva lesz a tárgyalás, ami Michelisz Norbi pontjait is érintheti

LantiLanti
2019/08/31 10:27

Az FIA Fellebbviteli Bírósága kijelölte a napot, amelyen Párizsban megtárgyalják WRT és a Comtoyou csapatot érintő turbónyomás túllépés ügyet. 

Az eset még Vila Realig nyúlik vissza, ahol a helyi felügyelők két Audit is elmeszeltek, összesen háromszor, mert a mérések kimutatták, az autó nem felel meg a BoP-ben meghatározott maximális turbónyomás előírásoknak.

Ilyen címszó alatt az első futamból utólag kizárták Jean-Karl Vernay-t (10.) és Fred Vervischt (20.), majd a Leopard Team Audi Sport francia versenyzőjét a harmadik versenyen (5.) is elkaszálták ugyanezért. Az utóbbi eredmény érinti Michelisz Norbit is, hiszen ezen a futamon Vernay mögött zárt a 10. helyen. 

A magyar pilóta jelenleg második az összetettben, hátránya pedig 24 pont a listavezető Esteban Guerrieri mögött. A pillanatnyilag érvényes bajnoki állás figyelembe veszi Vernay kizárását, tehát a francia neve mellett az első és a harmadik portugáliai futam esetében is nulla pont áll.

Norbi akkor járna jobban, ha a bíróság végül helybenhagyná Vernay kizárásait, hiszen ellenkező esetben veszítene egy pontot Guerrierivel szemben, aki kiesett a vila reali harmadik versenyen. 

A fellebbezést amúgy még az Audi Sport szorgalmazta júliusban, szerintük ugyanis nem egyértelmű a folyamat, ahogy az FIA a turbónyomás limit átlépését vizsgálja.

"A csapataink azért döntöttek a fellebbezés mellett, hogy jogaikkal élve professzionális módon együttműködjenek az FIA-val, és tisztázzák a tényeket, körülményeket"  - mondta Chris Reinke, az Audi Sport Customer Racing vezetője még Portugália után. 

A tárgyalást szeptember 4-én, azaz jövő hét szerdán kilenc órától tartják az FIA párizsi székházában. 

Hozzászólások