WTCC - Nyilvánosságra hozták a 2019-es Audi-pilóták névsorát
Nyilvánosságra hozták a 2019-es Audi-pilóták névsorát
Fotó: fiawtcr.com

Nyilvánosságra hozták a 2019-es Audi-pilóták névsorát

LantiLanti
2018/11/12 17:33

Szokatlanul hamar és erősen ömlesztve, de az Audi Sport nyilvánosságra hozta a WTCR 2019-es szezonjában induló valamennyi Audi-pilóta névsorát. 

A németek nem sokat gatyáztak, gyakorlatilag mind a két gyári támogatott csapat, és mind a három hivatalos pilóta marad. Azaz jövőre is a WRT valamint a Comtoyou Racing képviseli a négy karikát, és Gordon Shedden, Jean-Karl Vernay illetve Frederic Vervisch is visszatér 2019-ben.

Ezen felül a Comtoyou a három privát keretek között versenyző pilóta szerződését is meghosszabbította, tehát jövőre is a belgáknál tekeri majd a kormányt Nathanael Berthon, Denis Dupont és Aurelien Panis. 

A korábbi híresztelésekkel ellentétben tehát 2019-ben is legalább hat Audi lesz a mezőnyben, és a DTM-ben való bemutatkozás sem lehet elég nagy kihívás a WRT számára, hogy elengedje a túraautós projektet. 

Idén egyértelműen Jean-Karl Vernay volt a márka legeredményesebb pilótája, a TCR International címvédője jelenleg ötödik az bajnokságban három győzelemmel és négy dobogós hellyel. 

Csapattársa, a háromszoros brit bajnok Gordon Shedden az idei évet tanulószezonnak szánta, mely során Wuhanban szerzett egy győzelmet. Egy év tapasztalattal viszont jövőre már komolyabb szándékai lehetnek. 

Fred Vervisch számára borzasztó balszerencsésen indult a szezon, az év második felében viszont a csapat és ő is nagyon magára talált, aminek 6 dobogós helyezés a bizonyítéka. 

A belga szövetség támogatását élvező Denis Dupont egy-egy hétvégén már megvillantotta képességeit, akárcsak Nathanael Berthon, aki Wuhanban végre feljutott a dobogóra. 

A legtovább Aurelien Panis kereste az összhangot az autóval és a csapattal, ám az elmúlt két hétvégén már ő is szép eredményeket hozott.

Megjegyzés: az Audi Sport általunk olvasott sajtóanyaga csak annyit állít, hogy jövőre is lesznek támogatott autók a WTCR-ben, a csapatokkal illetve a pilótákkal való szerződéshosszabbítás az Autosport honlapján jelent meg tényként. 

Hozzászólások