WTCC - Nordschleife-rekordot állított fel Micheliszék autója
Nordschleife-rekordot állított fel Micheliszék autója
Fotó: Hyundai Motorsport

Nordschleife-rekordot állított fel Micheliszék autója

LantiLanti
2018/04/16 11:02

Remek előjelekkel készülhet Michelisz Norbi és a Hyundai a májusban esedékes nürburgringi WTCR-fordulóra, az i30 N TCR ugyanis a hétvégén megdöntötte a TCR autók pályacsúcsát a Zöld Pokolban.

A koreai márka két géppel állt rajthoz a Nürburgring 24 órás hivatalos kvalifikációs versenyén (a szabályok bizonyos számú futamon való részvételhez kötik az indulást), melyeket a TCR Internationalból ismert Target Competition készített fel.

Az egyik Hyundaion Moritz Östreich, Jae-Kyun Kim osztozott két újságíróval, Byung Hui Kanggal, és Guido Naumannal, míg a másik autót két ex-WTCC-s pilóta, Nicola Larini illetve Peter Terting vezette két hazai versenyzővel, Manuel Lauckkal és Andreas Güldennel kiegészítve.

A 9:03.206-os pályacsúcs Gülden keze (és lába) munkája, amivel természetesen meg is szerezték a pole pozíciót a kategóriában. Ez az egység a versenyben futott leggyorsabb kört is megfutotta, ám kisebb műszaki hibák miatt a két Hyundai végül a második-harmadik helyre szorult egy Audi RS3 LMS mögött.

"Az i30 N TCR teljesítménye természetesen nagyon biztató volt ezen a hétvégén, és az elmúlt hetek jó eredményei után ismét bizonyítottuk az autó képességeit. Ez a rekord is megmutatja, milyen meggyőző kasztnival és motorral rendelkezik az i30. Sajnos nem tudtuk learatni az eredményt, ami a köridők alapján járt volna nekünk, ezért tovább kell dolgoznunk ezeken a kisebb problémákon" - mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport Customer Racing vezetője.

A Hyundai-okon kívül is voltak WTCR kötődésű indulók a 6 órás versenyen, feltűnt például a mezőnyben az Audi Sport Leopard Lukoil Team két pilótája Gordon Shedden és Jean-Karl Vernay is. A WTCC-s menőkkel ellentétben ők nem rendelkeznek tapasztalatokkal a Nordschleiféről, így elsősorban a pályát tanulták.

A Túraautó Világkupa szabályzata szerint TCR autóval nem mehettek, hiszen az illegális szezonközi tesztnek számított volna, ezért a Walkenhorst Motorsportnál bérletek ki egy kupás BMW 235i-t, amivel a kategória hatodik helyén zártak.

Waltercsabi_porsche_18_qualirennen.jpg Fotó: Rent2Drive Racing

Ugyanezen a versenyen elindult Walter Csabi is, aki ismét a Rent2Drive Racingnél kapott lehetőséget a Porsche 991 GT3 Cup Manthey Edition versenyautóban, amivel David Ackermann, Dmitriy Lukovnikov és Jörg Wiskirchen oldalán második lett az SP8-as kategóriában. Innen is gratulálunk neki.

Hozzászólások