WTCC - Nordschleife-kategóriagyőztes lett a Volkswagen negyedik WTCR-pilótája
Nordschleife-kategóriagyőztes lett a Volkswagen negyedik WTCR-pilótája
Fotó: Volkswagen Motorsport

Nordschleife-kategóriagyőztes lett a Volkswagen negyedik WTCR-pilótája

LantiLanti
2019/01/30 18:52

Szerda reggel bejelentette negyedik és egyben utolsó WTCR-pilótáját a Volkswagen Golf GTi TCR-el versenyző Sebastien Loeb Racing; a 31 éves Benjamin Leuchter egészíti ki a Rob Huff, Johan Kristoffersson és Mehdi Bennani hármast.

A német pilóta hosszú ideje áll a Volkswagen alkalmazásában, fejlesztőpilótaként, márkanagykövetként és a Volkswagen Driving Experience instruktoraként. 

Az elmúlt években fontos szerepet vállalt a TCR-autó fejlesztésében, de versenyekről is vannak figyelemre méltó eredményei. 2016-ban megdöntötte a fronthajtású szériaautók körrekordját a Nordschleifén egy Golf GTi Clubsport S-el, majd a következő évben megnyerte a TCR kategóriát a Nürburgring 24 óráson. 

Kattints ide, és kövesd a WTC Blogot az Instagramon is!

"Gyermekkori álmom válik valóra, hogy a Világkupán versenyezhetek. Boldog vagyok, hogy ülést kaptam a WTCR-ben, és mindent megteszek majd azért, hogy méltóképpen képviseljem a német színeket. A tízből csak két pályát ismerek, de gyorsan tanulok" - mondta Leuchter. 

Ő lesz a WTCR első egész évre szerződtetett német versenyzője, és Marc Basseng után az első, ha a WTCC-s időszakot is beleszámítjuk. Utoljára egyébkén Dirk és Jörg Müller személyében volt a bajnoki címre is esélyes német versenyző a klasszikus túraautózás élvonalában. 

"Örülök, hogy Benjamin Leuchter a WTCR-ben folytathatja. Benny évek óta a Volkswagen-család tagja, és a kezdetektől részt vett a Golf GTi TCR fejlesztésében. Az eredményei önmagukért beszélnek; nagyszerű munkát végzett a teszteken, mind a pályán, mind a mérnökökkel való együttműködés terén" - fogalmazott Sven Smeets, a Volkswagen Motorsport igazgatója.
"Erős nemzetközi pilótanégyest állítottunk össze, úgyhogy mondanom sem kell, a mezőny elejében akarunk lenni."

Elsőre nagyon nehéz megjósolni, a német ADAC TCR bajnokságban tavaly a nyolcadik helyen záró Leuchter mennyire lehet majd eredményes egy WTCR-szintű mezőnyben. Valami miatt van egy olyan érzésem, hogy ehelyett inkább az autó évközi fejlesztése lehet a legfontosabb feladata. 

Hozzászólások