WTCC - Nordschleife-kategóriagyőztes érkezik a WTCR-be
Nordschleife-kategóriagyőztes érkezik a WTCR-be
Fotó: fiawtcr.com

Nordschleife-kategóriagyőztes érkezik a WTCR-be

LantiLanti
2019/06/10 14:23

A Hungaroring (Tenke Tomi) és a Szlovákiaring (Luca Engstler) után a Nürburgringen is csatlakozik egy szabadkártyás pilóta az Oscaro WTCR Túraautó Világkupa mezőnyéhez.

A 30 éves finn Antti Buri egy Audi RS3 LMS-el áll majd rajthoz, amit a részben általa alapított AS Motorsport készít majd fel számára. Ő lesz az első finn a tavaly létrehozott világkupában. 

Buri pályafutása szép sikerekkel indult a formaautók között, 2012-ben megnyerte a brit Formula Ford sorozatot. Ám egyből műfajt váltott, pár évet GT-zett, és 2016 óta a német ADAC TCR sorozat egyik húzóembere. Minden évben nyert legalább egy versenyt, idén pedig már három győzelemnél jár, és vezeti az összetettet.

Legalább ennyire fontos, hogy korábban kétszer is teljesítette a Nürburgring 24 órást, azaz kiválóan ismeri a Nordschleifét. Tavaly ráadásul a Bas Koeten Racing Cuprájával meg is nyerték a TCR-kategóriát. 

A szabályok értelmében szabadkártyásként +20 kiló súllyal kell majd mennie, de ez nem zavarja.

"Ezek a szabályok minden szabadkártyásra vonatkoznak. Persze a pluszsúly nem segít, viszont a pályaismeret előnyt jelenthet, hiszen már két 24 órást teljesítettem a Nordschleifén. Tavaly pedig a csapattársaimmal megnyertem a TCR-kategóriát. Viszont az endurance nem ugyanaz, mint a sprint, ráadásul sosem mentem még Audival a Nordschleifén. Magát az autót persze jól ismerem, hiszen 2017 óta ezzel versenyzem az ADAC TCR-ben" - mondta Buri. 

A finn pilóta, akinek már az édesapja is Audival versenyzett (egy Audi 200 quattroval ralizott a 80-as években), tisztában van a WTCR erőviszonyaival. A bajnokság annyira szoros, hogy egy kis hibával is rengeteg helyet veszít az ember, ám így is a top10-be várja magát. 

A nürburgringi WTCR fordulót két hét múlva rendezik. 

Hozzászólások